Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a fost atentionata ieri de reprezentantii Opozitiei din cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor sa fie "mai cooperanta" in relatiile cu Parlamentul.
Presedintele comisiei, Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in guvernarea PSD, i-a dat un sfat "prietenesc" succesoarei sale de a veni mai des in Parlament si de a nu intra intr-un "razboi" cu aceasta institutie. In acelasi sens a vorbit si peremistul Valentin Dinescu, care a asigurat-o pe Macovei de tot sprijinul, cu conditia de a stabili o relatie mai buna cu Legislativul.
In replica, Macovei a raspuns ca sunt momente in care nu simte Parlamentul sau pe unii parlamentari alaturi de ea.
Macovei a fost audiata de comisie in cazul sesizarii peremistului Gheorghe Funar, care a adus in discutie legalitatea primirii de catre ministru a indemnizatiei de membru CSM, in conditiile in care nu a participat la sedintele acestei institutii.
De altfel, Funar a anuntat ca va depune o initiativa legislativa prin care va solicita retragerea prevederilor care se refera la indemnizatiile membrilor de drept ai CSM.
La atentionarea lui Funar, Macovei a raspuns ca textul legii se refera la indemnizatii pentru activitatea in CSM, iar nu pentru sedinta. (N.P.)