Fenomenul pe care il semnalam in urma cu cateva zile, respectiv valul masiv de demisii din partea presedintilor de sectii de votare si a loctiitorilor acestora, continua, chiar daca ritmul s-a mai redus putin.

Conform informatiilor furnizate de Tribunalul Galati, numarul demisionarilor a ajuns la 50, ceea ce inseamna ca mai mult de 10% dintre juristii desemnati initial prin tragere la sorti sa exercite aceste functii au renuntat. Din fericire, listele aflate la dispozitia instantei cuprind suficiente nume pentru a compensa plecarile, dar ramane un mare semn de intrebare asupra motivelor care au stat la baza acestor demisii.

Cel mai intalnit motiv este reprezentat de lipsa acordului persoanelor in cauza pentru participarea la alegeri, ceea ce este extrem de ciudat, in conditiile in care Prefectura a trimis Tribunalului doar listele cu persoane care au semnat declaratii pe proprie raspundere pentru asa ceva.

Ramane de vazut cat de autentice sunt aceste declaratii trimise de primariile din teritoriu. Si, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, demisionarii mai incurca si borcanele, ajungand sa-si depuna demisiile la BEJ, si nu la Tribunal, asa cum cere legea, ingreunand procedura de tragere la sorti a unor noi presedinti de sectii de votare si loctiitori ai acestora.