Presedintele PC, Dan Voicu-lescu, a anuntat ieri ca formatiunea pe care o conduce are "o mare rezerva" si se gandeste "foarte atent" daca mai poate colabora cu PD in actuala Coalitie, in contextul gestionarii evenimentelor din ultima vreme. Mai mult, Voiculescu a solicitat, "in mod oficial", ca "PD sa-si asume criza prin care trece Romania si, mai ales, sa clarifice pozitia ministrilor PD de la Justitie si de la Interne". Astfel, Dan Voiculescu i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa precizeze public daca ii mai sustine sau nu pe ministrii Monica Macovei si Vasile Blaga, "responsabili de penitenciare si de frontiere". Voiculescu a precizat ca Biroul Politic al PC a reanalizat ieri dupa-amiaza "cazul crizei pe care o traim in problema sigurantei nationale" si a ajuns la concluzia ca nici conservatorii si nici poporul nu cunosc "motivul pentru care Timofte, Ardelean, Fulga si-au dat demisia". El a conchis ca, intre timp s-au lamurit - Timofte si-a dat demisia pentru ca "Traian Basescu nu mai are incredere in SRI", a declarat presedintele PC.
Totodata, Dan Voiculescu l-a rugat pe Basescu sa spuna daca, in conditiile in care Timofte a demisionat pe motiv ca nu mai beneficia de increderea acestuia, "mai are incredere in Monica Macovei si in Vasile Blaga, pentru ca administrarea penitenciarelor este in domeniul lui Macovei, iar frontierele, in cea a lui Blaga, "Nu poti sa nu ai incredere in unii si sa ai incredere in altii pentru simplul motiv ca fac parte din partidul care te-a propulsat si care te sprijina in continuare", a afirmat Voiculescu.
In plus, liderul conservatorilor s-a declarat neplacut surprins de faptul ca "presedintele impreuna cu gasca PD-ista se expun public la chefuri, la restaurante, in ziua in care Romania trece printr-o criza fara precedent a sigurantei nationale". El a conchis ca PC este neplacut impresionat si de "comportamentul colegilor din Coalitie, ministrii PD Blaga si Macovei, care se fac ca nu s-a intamplat nimic in domeniile pe care ei le administreaza" si de atitudinea lui Basescu, care "nu scapa niciun moment sa-si spuna punctul de vedere, dar care acum nu spune nimic".