Presedintele Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, si-a exprimat ieri parerea cu privire la ministrii partidului pe care acesta il conduce declarand, la finalul unei dezbateri privind strategia nationala pentru export, ca, daca ministrul Economiei si Comertului nu isi va indeplini angajamentele asumate in cadrul dezbaterii, atunci acesta va fi retras din Guvernul Tariceanu.
El a spus ca a venit momentul ca oamenii politici sa se tina de cuvant in fata mediului de afaceri si le-a cerut ministrului Codrut Seres si specialistilor din minister mai mult pragmatism.
„Lipseste un capitol din acest document, respectiv obiective si masuri pe termen scurt si mediu“, a spus Dan Voiculescu. El i-a invitat pe cei prezenti, reprezentanti ai exportatorilor, ai patronatelor, ai oamenilor de afaceri si intreprinzatorilor, sa contribuie cu idei concrete de stimulare a industriei si exportului Romaniei.
In urma discutiilor, au fost avansate doua propuneri: capitalizarea EximBank si identificarea, intr-o prima etapa, a doua-trei sectoare ultracompetitive la export care sa beneficieze de fonduri din sumele existente pentru stimularea exportului.
„Totul tine pana la urma de vointa politica. In ceea ce priveste Partidul Conservator, ne angajam ca macar aceste doua probleme sa fie concretizate pana la sfarsitul acestui an, iar daca nu vom reusi acest lucru, ne vom retrage reprezentantul nostru politic din Guvern. Poate chiar pe amandoi“ , a spus liderul conservator.
Dan Voiculescu i-a sugerat ministrului Economiei, Codrut Seres, sa mai organizeze astfel de intalniri si cu celelalte formatiuni politice fie de la Putere, fie din Opozitie. (D.P.)