Agerpres informeaza: Adrian Nastase despre actiunea din vami: In spatele ei se desfasoara o confruntare acerba pentru controlul PDL.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, este de parere ca in spatele actiunilor in care sunt implicate vamile se desfasoara "o confruntare acerba pentru controlul PDL".
Potrivit acestuia, daca "banii intrati in buzunarele PDL" ar fi intrat la bugetul statului, n-ar fi fost nevoie de taieri de salarii si de pensii sau de marirea TVA.
"Chestia asta cu vamile, ca numai asa pot sa-i spun, miroase de la o posta a conflict deschis in PDL. Baietii au inceput sa se faulteze dur si o fac asa cum ii sta bine unui partid care debordeaza de democratie, folosind institutiile statului. Lupta anti-coruptie este doar un joc de imagine. In spatele ei se desfasoara o confruntare acerba pentru controlul partidului. La suprafata insa avem o perdea de fum, pe care Traian Basescu o creeaza de zor. Acesta se afla intr-o evidenta pierdere de aderenta politica, fapt care il face sa devina incoerent", a afirmat liderul CN al PSD, intr-o postare pe blogul personal.
Adrian Nastase atrage atentia ca toata aceasta chestiune a vamilor a surprins prin numarul mare de vamesi si politisti retinuti, precum si prin nivelul "aiuritor" al spagilor, insa nimeni nu s-a intreabat cat de mare este evaziunea fiscala in acest caz.
"Nimeni nu spune nimic despre gaura pe care au creat-o in buget marfurile nefiscalizare, gaura pentru care au fost taiate salariile, a fost majorat TVA-ul si s-au diminuat pensiile. Adevarul care trebuie spus este urmatorul: in vreme ce clientela PDL isi umplea buzunarele, bugetul statului a devenit tot mai sarac!! Peticirea acestui buget pradat de clientela portocalie s-a facut cu banii pensionarilor, a bugetarilor si a romanilor simpli, care acum se chinuie sa supravietuiasca. Daca banii intrati in buzunarele PDL ar fi intrat la bugetul statului, n-ar fi fost nevoie de taieri de salarii si de pensii sau de marirea TVA", a spus Nastase.
Adrian Nastase il acuza pe seful statului ca "minte cu nerusinare" atunci cand afirma ca operatiunea din vami "este expresia unui mecanism institutional ce nu are nicio miza politica".
"Avand in vedere evaziunea fiscala pe care o tolereaza de aproape 7 ani, poate Basescu sa spuna ca a facut ceea ce era necesar pentru a nu taia pensiile si salariile? Cu siguranta poate. Ticalosia si lipsa de caracter ii permit sa minta fara sa clipeasca", a afirmat Adrian Nastase.
Liderul Consiliului National al PSD s-a intrebat retoric de ce organele de urmarire penala nu au desfasurat operatiunile concomitent in toate punctele vamale si de ce nu s-a "inceput" cu vama Constanta sau Vama Bucuresti "unde se intra cu tancuri petroliere si tiruri cu produse alimentare, tutun, etc., iar "bugetul" nu este doar de ordinul unei galeti".
"Cred ca este, mai curand, o operatiune de spalare a urmelor. S-au incheiat campaniile de sprijin pentru campaniile electorale ale lui Basescu si ale PDL. Oare atunci Basescu nu stia ce se intampla in vami sau banii respectivi au fost utili atunci pentru "convingerea" electoratului? Cum s-a intamplat si mai tarziu, in Arges, la Vulturesti si in alte alegeri partiale. Se pare ca Basescu i-a lasat pe vamesi sa lucreze pentru PDL si pentru el vreo sase ani, ca sa aiba probe materiale cat mai multe... Expimandu-si puternic "vointa politica" de lupta impotriva coruptiei si de toleranta zero fata de depolitizarea vamii", a precizat Nastase.