Conducerea PC a fost mandatata de Consiliul National sa negocieze cu PSD o alianta preelectorala pentru alegerile parlamentare, optiunile in ceea ce priveste PNL ramanand deschise, a anuntat presedintele PC, Daniela Popa. Liderul conservator a precizat ca a informat Consiliul National ca au existat negocieri cu PNL si PSD, insa discutiile cu social-democratii sunt mai avansate. "Prin luarile de cuvant s-a stabilit ca intreaga conducere centrala a partidului este mandatata sa continue asemenea negocieri cu PSD, dar strict pentru toamna, pentru alegerile parlamentare si nu pentru locale", a spus Popa, reiterand ca formatiunea sa nu va face nicio alianta electorala sau politica pentru alegerile locale. Potrivit Danielei Popa mandatarea conducerii nu a primit niciun vot impotriva, inregistrandu-se doar patru abtineri.
Daniela Popa a mai declarat ca PC a avut discutii si cu PNL referitoare la o colaborare parlamentara, ulterioara alegerilor locale, dar acestea nu s-au finalizat si nu au avut ritmul celor cu PSD."Nu stiu daca se pot relua acum, pana la locale. Sigur ca in toamna o sa reusim sa avem asemenea discutii", a mai spus Popa. "Se pare ca se vor realiza doua blocuri politice importante, orice alt partid politic care ar incerca sa intre in competitie cu aceste doua forte politice de sine statatoare ar pieri de pe scena politica romaneasca si s-ar impune realizarea unei aliante in asa fel incat programul PC sa fie pus in practica", a declarat Daniela Popa. In opinia sa cele doua blocuri politice mari se vor constitui in jurul PD-L, pe de o parte si PSD, PC si PNL, pe de alta parte.
Secretarul Executiv al PSD, Marius Lazar, a confirmat, luni, ca intre social-democrati si conservatori exista un dialog pe tema unei aliante preelectorale, dar ca o decizie in acest sens va fi luata miercuri in cadrul Consiliului National.