In urma sedintei Biroului National de Conducere a Partidului National Taranesc Crestin Democrat desfasurate luni, s-a decis ca cei din conducerea filialei de la Galati sa fie destituiti.

In locul presedintelui Organizatiei Judetene, Constantin Telegan, a fost numit prim-vicepresedintele organizatiei, Marian Popa. In afara de acesta, care a urcat pe treapta cea mai de sus a filialei galatene, doar vicepresedintele Ioan Furtuna a mai fost pastrat in functie datorita faptului ca, desi a fost demis mai demult, acesta a facut o contestatie la Bucuresti, actiune care i-a fost acceptata. Ceilalti din conducerea partidului au fost demisi si au redevenit simpli membri de partid.

Printre cei 9 membri ai noii conduceri enumeram pe: Marian Popa - presedinte al Organizatiei Judetene, Dan Branzea - prim-vicepresedinte, Ioan Furtuna - vicepresedinte si Daniela Popescu - secretar.

Dupa declaratia lui Marian Popa, motivul pentru care Biroul National de Conducere al PNTCD a hotarat sa faca aceasta schimbare l-au constituit atat rezultatul slab obtinut de organizatie la alegerile locale, cat si unele declaratii nepotrivite facute in presa de conducerea de atunci, imediat dupa alegeri. Scopul noului birou este de a pregati mai bine partidul pentru alegerile parlamentare din toamna.