Comisia parlamentara ce verifica modul in care Elena Udrea a cheltuit banii Ministerului Turismului pentru mai multe campanii de promovare, isi va incepe activitatea marti. Hotararea Parlamentului de infiintare a acestei comisii a aparut astazi in Monitorul Oficial.
Presedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban, a afirmat ca ii va convoca pe deputati in cursul zilei de marti. La prima sedinta, comisia isi va vota structura de conducere, regulamentul de functionare si programul de lucru.
Tot marti, deputatii ar urma sa hotarasca si ziua in care o vor chema la audieri pe Elena Udrea, pentru a explica modul in care a organizat campania de promovare a turismului romanesc, Romania, The Land of Choice.
Graba parlamentarilor este justificata de zvonul ca s-ar putea sa nu mai aiba ce ancheta, deoarece prima blonda a tarii, Elena Udrea, risca sa isi piarda toate puterile pana in toamna. PD-L pregateste o remaniere guvernamentala, iar ministrul Turismului se afla printre cei vizati.
Udrea nu este invinovatita de catre colegii sai pentru absolut nimic, desi presa a relatat faptul ca fosta consiliera a presedintelui Basescu ar fi exagerat cu organizarea unor evenimente extrem de costisitoare, prin care si-a promovat mai mult propria imagine decat pe cea a turismului romanesc.
Inlocuirea lui Udrea ar avea ca scop doar oprirea unor atacuri la adresa PD-L, venite din directia PNL si PSD, care se pot rasfrange in mod direct asupra campaniei pentru Cotroceni a lui Basescu.