Deputatul PSD Dumitru Chirita, membru al Comisiei Udrea, a propus, miercuri, sesizarea Biroului Permanent si a Comisiei juridice in privinta presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase pe motiv ca aceasta incercat sa intimideze comisia.
Chirita - unul dintre cei patru membri ai Comisiei Udrea care apar in inregistrarea audio difuzata in presa - a aratat ca Roberta Anastase a avut un comportament "abuziv" si nu a respectat Regulamentul Camerei Deputatilor atunci cand a cerut suspendarea lucrarilor comisiei de ancheta.
Potrivit lui Chirita, Roberta Anastase ar trebui sa fie sanctionata in baza art. 213 lit e din Regulament prin interzicerea participarii pana la 15 zile la lucrarile Camerei Deputatilor.
"Poate asa presedintele Camerei Deputatilor va reusi sa inteleaga ca relatia cu Camera Deputatilor trebuie sa fie una regulamentara", a adaugat deputatul PSD.
Dumitru Chirita a criticat-o si pe ministrul Turismului Elena Udrea pentru ca a interzis salariatilor din minister sa participe la audierile din Comisia de ancheta, aratand ca acest lucru se compara cu "scenele de la procesul sotilor Ceausescu cind coana Leana ii spunea sotului sa raspunda doar in fata Marii Adunari Nationale".
Chirita a mai spus ca Elena Udrea se comporta cu salariatii sai ca si cum ar fi sclavi pe propria feuda. "Comportamentul de instigare la nerespectarea legii al Elenei Udrea este mai grav decat mineriada lui Miron Cozma", a adaugat chirita.
Presedintele comisiei de ancheta Ludovic Orban a precizat ca propunerea lui Chirita va fi discutata de comisie la sfarsitul sedintei.