In ciuda demersurilor initiate pana in prezent de reprezentantii Romaniei la Parlamentul European, realitatile din tara, in special cele din mediul rural, sunt destul de putin cunoscute de oficialii de la Bruxelles. Reprezentantul Partidului Democrat Liberal Galati in Parlamentul European, Constantin Dumitriu, si-a propus sa puna in practica un proiect ambitios, ce vizeaza o intalnire cu membrii forului european timp de trei zile la Bruxelles, prin care acestia sa afle informatii cu privire la produsele romanesti, dar si probleme specifice zonei rurale.

"Va fi o prezentare a brandurilor romanesti, dar si a potentialului agroturistic si agricol al Romaniei, pe care doresc sa o facem in prima saptamana a lunii aprilie", a precizat Constantin Dumitriu.

Vizita in Regiunea de S-E

Pentru zona noastra mult mai importanta este initiativa privind organizarea unei vizite a Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European in Regiunea de S-E, comisie din care face parte si Constantin Dumitriu, ce presupune deplasari in judetele Galati, Braila, Tulcea si Vrancea pe o perioada de trei zile. Parlamentarii europeni vor avea ocazia sa afle la fata locului problemele din aceasta regiune pentru a le putea intelege mai bine. Proiectul presupune mari dificultati de ordin organizatoric, intrucat va trebui asigurate conditii de transport, cazare si masa pentru cei 18 membri ai comisiei de specialitate din forul european.

"Mi-am propus sa organizez vizita in luna mai. Nu va fi usor, dupa cum va inchipuiti. Organizarea in privinta deplasarii membrilor comisiei si cazarii acestora trebuie sa fie impecabila. Sunt convins ca voi reusi sa-mi aduc colegii la Galati si in judetele limitrofe, astfel incat sa ia contact direct cu realitatile de la noi", a declarat europarlamentarul Constantin Dumitriu.