Elena Udrea si-a indeplinit cea mai importanta misiune a existentei sale, ca femeie de cariera, top-model al politicii si blonda mondena. Conduce o fractiune din partidul prezidential si conduce un minister a carui buget este mai mare decat toate celelalte portofolii cu importanta in stat.
Din aceasta pozitie, Elena Udrea lasa impresia ca stapaneste tot spectrul politic din Romania: are programate intalniri cu personalitati din politica internationala, lanseaza tot felul de programe costisitoare din punct de vedere financiar, dar despre care spune ca nu au costat niciun ban, iar atunci cand are timp, mai lanseaza atacuri si la adresa rivalilor sustinatorului ei, Traian Basescu.
Asa s-a intamplat vineri seara, cand Elena Udrea a zburat din Grecia (unde se afla intr-o vizita oficiala alaturi de presedintele Traian Basescu), "aterizand" direct la o manifestatie electorala la Ploiesti . Secretarul executiv al PDL, aranjata in stil Hollywood, a lansat, cu zambetul pe buze, o serie de atacuri la adresa liderilor PSD si PNL, Mircea Geoana, repectiv Crin Antonescu.
Ea a afirmat, despre Crin Antonescu, faptul ca i-a luat "rezervarea la coafor".
"Pe drum am auzit ca domnul Crin Antonescu avea o suparare legata de mine. Nu stiti cine e Crin Antonescu? Este noul presedinte al PNL. Cred ca i-am luat rezervarea la coafor. Imi pare sincer rau, dar sunt un om ocupat", a spus Udrea in fata pedelistilor adunati la Ploiesti, in Sala Sporturilor.
"Trebuie sa imi fac treaba pentru ca vreau sa se auda de activitatea mea de ministru. A trebuit sa verific daca domnul Antonescu a fost ministru, pentru ca nu eram sigura", a adaugat Udrea.
Cu toate acestea, Elena Udrea nu este nici pe de parte o Wonder Woman cu abilitati politice. Ea a comis o gafa in fata ploiestenilor prezenti, numindu-l pe primarul democrat-liberal al urbei, "Voloshevici", in loc de Volosevici. Aceasta greseala minora aminteste insa de gafele precedente ale Elenei Udrea, din care reiesea ca nu dispune nici macar de minimele cunostinte referitoare la politica internationala, pe care fosta consiliera de la Cotroceni afirma ca o stapaneste destul de bine (de exemplu a spus public la realitatea TV ca Regatul Norvegiei este condus de un presedinte).
Daca mai adaugam si faptul ca nu a fost capabila sa intretina o conversatie intr-o limba straina, in vizitele sale efectuate peste hotare (desi in CV a mentionat ca vorbeste fluent engleza, franceza si italiana), se poate constata ca Elena Udrea este, in esenta, doar o blonda mondena, ce a folosit banii proveniti din afacerile sotului exclusiv pentru a deveni o persoana publica.