Luni a avut loc prima intalnire a Comandamentului de iarna 2010-2011, sub conducerea ministrului Anca Boagiu. Principalele subiecte abordate in cadrul videoconferintei au fost pregatirea bazelor de deszapezire, stadiul aprovizionarii cu antiaglomerante si antiderapante, asigurarea carburantilor si echipamentelor, dar si situatia contractelor pentru intretinerea multianuala.
Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, a afirmat ca firmele care nu isi vor respecta obligatiile cu deszapezirea vor fi sanctionate.
"Nu vreau sa aud ca iarna ne-a luat din nou pe nepregatite. Firmele care au contracte multianuale si nu considera oportun sa isi respecte obligatiile vor fi sanctionate. Deszapezirea nu se face cu prietenii, ci exclusiv in baza criteriilor si standardelor clare stabilite de CNADNR. Pentru a trece in conditii cat mai bune peste iarna grea care urmeaza este la fel de important sa avem si colaborarea participantilor la trafic. Tocmai de aceea am initiat procedura legislativa pentru dotarea obligatorie cu echipamente de iarna a autovehiculelor si imi doresc ca acest lucru sa fie cat mai bine inteles de catre oameni", a declarat ministrul Anca Boagiu.
Directia Generala de Control din cadrul Ministerului Transporturilor va efectua, in perioada 3 - 15 noiembrie, un control la nivelul intregii retele de drumuri nationale pentru verificarea stadiului montarii panourilor parazapezi, au anuntat reprezentantii ministerului. "Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat azi (marti - n.r.) ordinul de ministru prin care, in perioada 3-15 noiembrie, se va efectua un control la nivelul intregii retele de drumuri nationale pentru verificarea stadiului montarii panourilor parazapezi. Actiunea va fi realizata de Directia Generala de Control din cadrul MTI, iar raportarea masurilor dispuse in urma actiunilor de control va fi facuta zilnic catre ministrul transporturilor si infrastructurii", se arata in comunicat.
Potrivit reprezentantilor MTI, panourile parazapezi sunt utilizate in actiunea de aparare a drumurilor contra inzapezirilor, prin diminuarea vitezei curentului de zapada in amonte de sectorul expus inzapezirii.
La videoconferinta organizata de MTI au participat reprezentantii comandamentelor de iarna din fiecare judet, in vederea pregatirii campaniei de iarna 2010-2011.