Clasa politica majoritara a reactionat imediat dupa anuntul presedintelui Traian Basescu privind desemnarea unui nou premier, dupa caderea Cabinetului Boc. Fara a fi fost contestat in plan profesional, economistul Lucian Croitoru nu are sanse sa-i convinga pe adversarii lui Traian Basescu, majoritari in Parlament, sa il sustina in Parlament.
Crin Antonescu a declarat ca decizia presedintelui Basescu este iresponsabila: "Nu ne vom lasa intimidati". Presedintele PNL il acuza pe Traian Basescu de iresponsabilitate politica. "Orice prelungire a crizei politice provoaca mari daune economiei romanesti. Este vina si responsabilitatea presedintelui Basescu pentru prelungirea crizei", a spus Antonescu.
Antonescu a aratat ca PNL nu va acorda nici un vot In parlament Executivului propus de Traian Basescu. "Nu ma voi lasa intimidat si vom actiona. Vom solicita o sedinta a Camerelor Parlamentului care sa ia o hotarare care sa dovedeasca majoritatea existenta si care sustine ca premier pe Klaus Johannis. In plus, poate fi sesizata Curtea Constitutionala, care conform art 146, al (e) din Constitutie poate media conflictele dintre institutii", a spus Antonescu.
Mircea Geoanaa declarat ca Lucian Croitoru nu are sanse la functia de premier, dar ar putea fi invitat sa fie ministru de Finante. "Desemnarea lui Lucian Croitoru fara sa aiba sprijin in Parlament reprezinta un risc de a compromite un bun specialist pentru ca dl Croitoru nu are sanse de a ajunge premier. Ar putea eventual sa fie propus pentru functia de ministru de Finante", a spus presedintele PSD, Mircea Geoana.
Kelemen Hunor spune ca UDMR va participa la o intalnire cu premierul desemnat daca Lucian Croitoru va formula invitatia.
"UDMR este interesat de stabilitate politica. Doar dialogul si intelepciunea pot asigura echilibrul economic si politic in Romania", a spus Kelemen Hunor, candidatul UDMR la presedintia Romaniei.
In fine, Varujan Pambuccian a declarat scurt si concis: "Il sustinem pe Klaus Johannis pentru functia de premier". "Grupul minoritatilor nu va sustine o alta propunere pentru functia de prim ministru. Si dupa alegerile prezidentiale, daca va fi cazul, prima noastra optiune va fi tot Klaus Johannis", a spus Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor.