Presedintele PN¥CD, Gheorghe Ciuhandu, acuza actuala Putere, dar si Justitia din Romania, ca tergiverseaza in mod deliberat, de peste jumatate de an, acordarea in instanta a numelui de Partid Popular Crestin-Democrat. Asta, in conditiile in care formatiunea politica infiintata de Corneliu Ciontu a primit o decizie similara in doar doua luni, PRM si-a schimbat denumirea de doua ori, cum la fel a facut si PUR.
Decizia de modificare a numelui PN¥CD a fost luata la congresul national din martie, iar imediat s-a apelat la instanta pentru a se aproba aceasta. De atunci, reprezentantii partidului condus de primarul Timisoarei au fost amanati de zeci de ori din diferite motive procedurale. Totusi, au fost depuse si contestatii de diferiti membri care nu doreau schimbarea numelui istoric, insa, in timp, toate au fost retrase.
Exceptie a facut contestatia lui Lucian Orasel, fost senator de limba romana al statului New York. „Acest Orasel este un pion al celor care nu doresc aparitia acestui pol popular. Ma refer si la actuala Putere, care ne guverneaza acum“, a declarat Ciuhandu. (D.P.)