HotNews informeaza: Cine sunt candidatii la functia de Primar de Baia Mare
Deputatul Catalin Chereches este candidatulsustinut de Uniunea Social Liberala (USL) la alegerile pentru Primaria Baia Mare. Chereches este in prezent deputat independent, dupa ce in actualul mandat de parlamentar a trecut pe la PSD, pe la PNL, iar in perioada dintre, cat timp a fost independent a cochetat cu parlamentarii independenti care au format UNPR.
In februarie 2010, potrivit infomm.ro, Catalin Chereches a demisionat din PSD si s-a inscris, in grupul parlamentarilor independenti, declarand ca incepe "un drum nou, alaturi de oameni seriosi, verticali, morali si, in primul rand, buni romani".
In parlament, ca independent, Chereches a ramas apropiat de formatiunea lui Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea care pe atunci abia prindea forma. "Sunt convins ca impreuna cu Gabriel Oprea, Cristi Diaconescu si ceilalati colegi pe care ii cunosc, voi putea sa realizez proiecte pentru baimarenii mei, pentru maramuresenii mei si pentru toti romanii. Voi pune umarul la constructia unei formatiuni politice adevarata, de centru-stanga, avand la baza interesul national, pentru echilibru, pentru depasirea crizei economice si pentru o buna guvernare", spunea pe atunci Chereches.
Cu toate acestea, in mai 2010, Chereches anunta ca a intrat in randurile PNL. "M-am inscris la PNL. In mod normal toti cei care pleaca din Opozitie pleaca la putere. Am plecat din PSD si am demonstrat ca pot sa trec de la Opozitie tot la Opozitie, adica la PNL. Am spus pana acum ca nu ma intereseaza UNPR, deoarece este un partid care atarna de PD-L, un fel de filiala a lui Basescu", declara atunci Catalin Chereches.
Viata sa in PNL nu a tinut foarte mult, iar in septembrie 2010 deputatul a fost exclus din partid pentru actele de indisciplina de la Baia Mare, anunta atunci secretarul general al partidului, Radu Stroe. Motivul excluderii are la baza actiunile politice ale lui Chereches si ale consilierului judetean Zamfir Ciceu care au generat ruperea protocolului PNL-PSD la nivel local prin demiterea viceprimarului Mircea Dolha, la mijlocul lunii iulie.
Potrivit emaramures.ro, imediat dupa excluderea sa din partid, deputatul Catalin Chereches a declarat ca decizia nu reprezinta o surpriza pentru el si ca, personal, n-ar fi acceptat niciodata pactul cu PSD.
In aprilie, PNL, PSD si PC au anuntat ca USL il va sustine pe Catalin Chereches in lupta pentru primaria Baia Mare. Pe langa USL, si-a anuntat sustinerea pentru candidatura lui Catalin Chereches si UDMR, prin vocea lui Istvan Ludescher, presedintele organizatiei Baia Mare.