Mai evlaviosi si samariteni ca niciodata, senatorii si deputatii nu au mai dat ieri pe la Parlament ca sa dezbata, in comisiile de specialitate, proiecte de legi. Ei au plecat pe la casele lor inca de miercuri dupa-amiaza, pentru a se pregati de Paste sau pentru a-i ajuta pe sinistratii in urma recentelor inundatii, dupa cum au invocat consilierii parlamentari.
Senatorii nu au reusit ieri sa se stranga pe la nici una din cele 15 comisii ale Senatului, pentru a dezbate proiectele de legi sau diverse sesizari la care trebuiau sa intocmeasca rapoarte sau sa dea avize, mai ales ca ordinele de zi cuprindeau mai mult de 10 proiecte fiecare. Cu toate ca programul stabilit de conducerea Senatului prevedea lucrari in comisii, ieri salile de sedinta erau incuiate. Singurele persoane prezente la orele amiezii au fost secretarele sau consilierii din cadrul comisiilor care, luandu-le apararea demnitarilor, au spus ca s-a lucrat in comisii dis-de-dimineata. Acestia au precizat ca senatorii chiar s-au intalnit si au dat rapoarte la unele legi, dupa care s-au grabit sa plece, pentru ca aveau cumparate deja biletele pentru a pleca in teritoriu.
Nici macar consilierii din birourile senatoriale nu au mai fost de gasit. Intrebati de sedintele din comisii, cei prezenti, care discutau despre masa de Paste, le-au recomandat zambitori ziaristilor sa vina cel mai bine "dupa 1 mai". Pe de alta parte, senatorii mai prevazatori le-au lasat consilierilor scuze deja consacrate de genul: "facem studiu individual" pe initiative legislative sau "inundatiile" care ii ameninta in aceasta perioada pe cetatenii din circumscriptii, care au nevoie de parlamentarii pe care i-au ales.

ßi la Camera a fost liniste si pace

Cu toate ca nu au lucrat mai mult de o zi jumatate in aceasta saptamana, deputatii au chiulit ieri de la sedintele din comisii, programate de Biroul Permanent al Camerei la inceputul saptamanii, si au plecat in teritoriu de miercuri dupa-amiaza. La fel de prevazatori ca si senatorii, deputatii din comisiile pentru cultura, munca, aparare si drepturile omului au decis sa dedice ziua de joi "studiului individual". Totodata, deputatii de la comisiile juridica si buget-finante au lucrat cateva ore miercuri, dupa plen, dupa care s-au pupat si si-au urat "Sarbatori fericite!", sugerand ca nu se vor mai intalni joi, ci numai saptamana viitoare. Mai mult, un consilier de la Comisia juridica a spus ca deputatii din acesta comisie au epuizat ordinea de zi inca de alaltaieri, asa ca nu mai aveau ce sa dezbata.
Celelalte comisii, cum ar fi cea pentru agricultura, au avut pe ordinea de zi un proiect de lege privind organizarea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit, iar Comisia pentru sanatate propunerea legislativa privind produsele de panificatie.