Vicepresedintele PDL, deputatul de Buzau Cezar Preda, a declarat, joi, ca intelegerea incheiata de conducerea partidului cu PRM prin care PDL a cedat functia de vicepresedinte al Senatului lui Corneliu Vadim Tudor a creat un deficit de imagine formatiunii conduse de Emil Boc.
Deputatul Cezar Preda a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca respectiva intelegere a creat PDL un deficit de imagine, dar a precizat, totodata, ca PDL nu este partidul care sa arunce "colace de salvare" presedintelui PRM.
In acelasi context, deputatul de Buzau a declarat ca pasul prin care PDL a cedat PRM functia de vicepresedinte al Senatului nu a fost analizat suficient de liderii partidului. "Eu nu am stiut despre aceasta decizie, am inteles foarte bine suportul tehnic, dar imi dau seama ca pe imagine PD a suferit o lovitura. Noi am fost taxati pe imagine si va trebui sa demonstram prin actiune politica si prin ceea ce facem ca nu a fost decat o intelegere tehnica si ca nu exista alte valente ale acestei intelegeri", a spus Cezar Preda.
Preda a subliniat inca o data ca presedintele Traian Basescu nu a stiut despre intelegerea dintre lideii PDL si partidul lui Corneliu Vadim Tudor. "Traian Basescu nu a stiut de aceasta decizie. Eu nu am stiut, la randul meu. In Biroul Permanent al Partidului nu s-a discutat nimic despre acest lucru. Cine a stiut a fost liderul partidului. Acest deficit de imagine va trebui sa-l suportam cu totii, mergem mai departe, eu sunt solidar cu partidul meu, suntem o echipa care va merge mai departe in campanie. Ce vreau sa mai spun este ca PDL nu este partidul care sa arunce colace de salvare lui Vadim Tudor. Cu Vadim Tudor nu se pot face intelegeri. Nimeni in Romania nu a facut intelegeri cu el pentru ca el se iubeste doar pe sine", a spus deputatul.