Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat ca Mona Musca ar trebui sa candideze independent, nu sa se "lipeasca" de vreun partid. "Mona Musca are tot dreptul sa candideze dar, din punctul meu de vedere, nu trebuie, insa, sa se lipeasca de vreun partid, in primul rand de PD-L. Sa candideze independent. Este o parere personala", a precizat pentru Medifax Cezar Preda.
Vicepresedintele PD-L a sustinut ca are "tot respectul" pentru politicianul Mona Musca, dar, "pentru ca ea doreste sa isi regleze (problemele - n.r.) cu electoratul, de ce nu o face independent?".
Preda a aratat ca va sustine aceasta pozitie in conducerea PD-L daca se va discuta subiectul candidaturii Monei Musca. "Partidul va hotari in aceasta chestiune", a spus el.
Vicepresedintele PD-L a spus ca, in fata votului uninominal, alegatorii ii pot face dreptate unui candidat. "Alegatorul arata daca omul respectiv este sau nu apt sa ii reprezinte interesele. Daca cetateanul va decide ca decizia CNSAS nu este conforma cu opinia sa, poate reconfirma un anumit om politic prin vot uninominal ", a spus liderul democrat-liberal.