Vicepresedintele PDL Cezar Preda ii transmite presedintelui ca "nu poate lovi cu lopata sau cu noroi" in cei care i-au fost fideli si au alergat 8 ani pentru a-l face presedinte.
Sustinator al candidaturii lui Vasile Blaga la sefia PDL, Cezar Preda spune intr-un interviu acordat ziarului "Adevarul" ca cei care-l sprijina pe Emil Boc vor, de fapt, sa-i "indulceasca" viitorul apropiat. In opinia sa, premierul nu ar avea nicio sansa sa fie reales presedintele PDL, daca ar demisiona de la Guvern pentru a face loc premierului tehnocrat dorit de Traian Basescu. Preda o provoaca si pe Elena Udrea sa candideze la Primaria Capitalei, sustinand ca ea trebuie sa intre intr-o batalie care sa o califice in sfarsit pentru politica mare.
"Traian Basescu stie ca niciun lider PDL nu va intra in razboi cu el - noi am agreat interventiile lui in viata PDL. Ma asteptam sa iasa si sa se pozitioneze pentru ca sunt anumiti oameni care nu sunt in stare sa ia anumite decizii decat daca vine si le spune cineva cam ce sa faca", spune Cezar Preda.