Cotidianul.ro: Cum voteaza parlamentarii neafiliati la motiunea de cenzura

USL, sanse tot mai mari sa demita Guvernul lui Ungureanu

Opozitia mai avea nevoie luni de cel putin 9 voturi pentru a trece motiunea de cenzura, iar sansele de a atrage aceste voturi sunt tot mai mari date fiind dezertarile din PDL, care continua si astazi. In plus, USL are de partea sa si cativa parlamentari neafiliati.
Deputatul neafiliat Ioan Munteanu a declarat, marti, pentru Mediafax.ro, ca va vota motiunea de cenzura depusa de opozitie cu conditia ca toti parlamentarii USL sa fie prezenti la dezbatere si sa-si voteze propria motiune.
"Voi fi prezent la dezbaterea motiunii si, daca toti cei de la USL vor fi prezenti si vor vota motiunea, atunci o sa votez si eu. Daca nu, nu. Stau deoparte", a spus Munteanu.
El a subliniat ca nu va vota motiunea de cenzura daca parlamentarii USL nu vin sa-si voteze propria motiune.
Deputatul neafiliat Daniel Oajdea va fi prezent la dezbaterea motiunii de cenzura, el precizand ca nu a decis cum va vota, acest lucru urmand sa il faca dupa ce va analiza textul motiunii si argumentele pe care aceasta le contine pentru demiterea Guvernului.
"Pana acum am fost foarte ocupat cu candidaturile la Consiliul Local si recunosc ca nu am avut timp pentru a analiza textul motiunii. Din principiu, eu nu ma pronunt inainte de a analiza textul", a spus Oajdea pentru sursa citata.
El a precizat ca va veni la dezbaterea motiunii, avand in vedere ca nu a lipsit niciodata de la motiunile precedente, dat ca se va decide asupra modului in care va vota dupa ce va analiza argumentele pe care motiunea de cenzura le contine in scopul demiterii Executivului.
Senatorul neafiliat Cezar Magureanu va fi prezent la dezbaterea motiunii de cenzura si va decide care va fi votul sau dupa ce se va consulta cu vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu.
"Voi vorbi cu Dan Radu Rusanu si ma voi consulta cu el. Pana joi seara voi sti cu cine votez", a spus Magureanu, pentru Mediafax, intrebat cum va vota la motiunea de cenzura a opozitiei.
Deputatul neafiliat Marian Avram va vota motiunea de cenzura, el aratand ca motivul plecarii sale din PDL a tinut de faptul ca democrat-liberalii nu au mai avut nevoie de serviciile sale de deputat.
"Daca ati vazut declaratiile mele trecute legate de motivul pentru care am plecat din partid, ati vazut, si de altfel mi-au spus si franc colegii, ca nu mai au nevoie de serviciile mele de deputat. Asa incat nu cred ca vor veni acum sa-mi ceara sa ajut Guvernul. Deci, voi vota motiunea", a declarat Marian Avram pentru Mediafax.
Deputatul neafiliat Marian Saniuta va fi prezent la dezbaterea motiunii de cenzura, spunand ca votul pe care il va da va fi unul "cu inima pe partea stanga si cu mintea pe partea dreapta".
"Vor fi argumente si pro si contra pe care doresc sa le ascult vineri si voi decide cum voi vota. Sunt un tip realist, echilibrat si voi da un vot cu inima pe partea stanga si cu mintea pe partea dreapta", a spus Saniuta pentru sursa citata.
Deputatul neafiliat Dan Ilie Morega va participa la dezbaterea motiunii de cenzura si va vota conform propriei constiinte, spune acesta. El a precizat ca va ramane independent si ca nu beneficiaza de avantaje din partea puterii sau a opozitiei.
"Particip la dezbaterea motiunii de cenzura si voi vota asa cum m-am consultat cu electoratul din Gorj - nu numai din colegiu - si conform constiintei mele. Nu voi trece la alt partid, raman deputat independent si nu beneficiez de niciun avantaj, nici din partea puterii, nici din partea opozitiei", a declarat Morega pentru Mediafax.
Deputatul neafiliat Gheorghe Zoicas spune ca va vota impotriva motiunii de cenzura daca premierul Ungureanu ii va da asigurari ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, va fi remaniat, in caz contrar urmand sa voteze motiunea.