Asociatia "Adevar si Dreptate", al carei vicepretedinte este Viorel Ene, a contestat, la Tribunalul Bucuresti decizia Biroului Electoral Municipal de admitere a candidaturii lui Dan Voiculescu, propus pe listele de candidati la Senat ale Aliantei PSD+PC.
Asociatia "Adevar si Dreptate" precizeaza ca a depus la Tribunalul Bucuresti o contestatie impotriva admiterii candidaturii lui Dan Voiculescu intr-un colegiu din Bucuresti, dupa ce organizatia a sesizat procurorii cu privire la falsul in acte publice de care s-ar face vinovat presedintele fondator al Partidului Conservator, solicitand anchetarea acestuia.
Primul termen al procesului are loc vineri.
"Concret, Colegiul Consiliului National al Studierii Arhivelor Securitatii (CNSAS) a stabilit ca Voiculescu Dan a facut politie politica prin colaborarea sa cu Securitatea. Chiar daca acesta a contestat decizia CNSAS, in cursul audierilor din cadrul Colegiului CNSAS, a caror transcriere a fost depusa la Tribunalul Bucuresti, Voiculescu Dan a recunoscut singur ca a colaborat cu Securitatea: ''Lucrand in comert exterior eram obligat sa-mi castig si eu o paine cand ma intrebau de un cetatean strain ce e cu el sa spun ce stiu despre el''", se arata in comunicatul asociatiei.
Ca atare, sustine vicepretedintele Viorel Ene, declaratiile lui Voiculescu de necolaborare cu Securitatea, semnate obligatoriu la inceputul mandatului de parlamentar in cadrul legislativului 2000-2004 si al celui din 2004 pana la data demisiei sale, sunt falsuri in acte publice si atrag consecintele legii.
Acesta este si motivul invocat in contestatia depusa la instanta, arata Ene.