Petitiionline.ro a demarat o campanie online de strangere de semnaturi pentru demiterea Robertei Anastase. Textul petitiei este urmatorul:
'Dupa 20 de ani de la Revolutie, democratia si statul de drept sunt batjocorite de catre PD-L.
Camera Deputatilor este condusa prin minciuna si furt.
Roberta Anastase, presedintele acestei institutii, al treilea om in stat, savarseste abuzuri dupa abuzuri, incalcand Constitutia si legea de functionare a Camerei Deputatilor, iar actuala majoritate parlamentara PD-L-UDMR face zid in jurul ei, girandu-i toate aceste ilegalitati.
Furtul de la votul pe legea pensiilor nu este singura ilegalitate. Este cea mai cunoscuta datorita mediatizarii subiectului.
Roberta Anastase este o recidivista patentata. Astfel:
1. Fura voturi, iar in cazul adoptarii Legii pensiilor este cu atat mai grav cu cat numarul persoanelor prejudiciate este de ordinul milioanelor;
2. Protejeaza coruptii PD-L - La dezbaterea raportului Udrea a blocat lucrarile Camerei Deputatilor pentru a o feri pe aceasta de trimiterea in judecata;
3. Masluieste voturi atunci cand deputatii PD-L chiulesc de la sedinta cand se voteaza legi importante. De exemplu: modificarea statutului functionarilor publici, pentru a da banii tarii pe mana clientelei politice pedeliste;
4. Nesocoteste vointa electoratului si incurajeaza coruptia politica, ajutand la crearea de partide politice in Parlament desi nu au participat la alegeri.
Pentru toate aceste fapte foarte grave care reprezinta un atentat asupra democratiei, noi, deputatii liberali cerem demiterea Presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Nu acceptam in fruntea Camerei Deputatilor, o persoana care, desi fura, nu plateste pentru fapta sa, ca orice cetatean.
Semneaza pentru ca hotii sa plece!
Eu, cetatean roman, nu vreau sa fiu reprezentat de un hot!'

Cei care doresc sa semneze petitia o pot face accesand linkul:
http://petitiionline.ro/142/cerem-demiterea-robertei-anastase