Campania electorala pentru alegerile locale din 10 iunie incepe maine, cu 30 de zile inaintea scrutinului, si se va incheia sambata, 9 iunie, la ora 7.00, informeaza Mediafax.
Legea prevede ca, in campania electorala, candidatii, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, precum si cetatenii au dreptul sa-si exprime opiniile, in mod liber si fara nicio discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizarea televiziunii, radioului, presei si a celorlalte mijloace de informare in masa.
Conform unei decizii a CNA, campania electorala in audiovizual va incepe pe 11 mai si se va incheia pe 7 iunie, la ora 24.00, iar candidatii la alegerile locale se vor putea exprima gratuit in emisiunile informative, electorale si de dezbatere electorala difuzate de televiziuni si radiouri.
Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei electorale prin lansarea, afisarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.400 lei la 2.000 lei.