Ieri, intr-o conferinta de presa la sediul PNL, candidatul liberal Mircea Malan s-a declarat socat de atacul pe care Octavian Bot, contracandidat in Colegiul 9, l-ar fi lansat la adresa familiei avocatului oradean.
Conform lui Mircea Malan, pedelistul Octavian Bot a reactionat exagerat la informatiile publicate in ziarul de campanie al PNL Buna ziua, Oradea", mai exact la adresa articolului "O. Bot: 'Ce mult v-am injurat si ce mult va iubesc. (Deocamdata)'". Materialul aduna mai multe declaratii facute presei locale oradene de Octavian Bot in 2004, cand demisionase din PD, declaratii in care isi acuza, in termeni cat se poate de duri, actualul partid sub tutela caruia candideaza astazi.
"Cand am acceptat sa candidez, am accepta sa fiu si calomniat, pentru ca stiam ca la un moment dat se va intampla acest lucru. Ma intreb insa cum s-or simti alegatorii si membrii PDL care in 2004 au fost insultati de Octavian Bot si care vor trebui acum sa-l voteze? Nu e de mirare ca unii dintre oamenii din PDL mi-au propus sa ma sprijine in aceasta campanie. Nu-i voi raspunde in niciun fel contracandidatului meu, desi am si eu informatii personale despre familia lui", a declarat Mircea Malan care a adaugat ca se va gandi serios dupa alegeri daca il va da sau nu in judecata pe Octavian Bot.
Cu Bot nu, cu Pop da
In alta ordine de idei, candidatul penelist a declarat ca nu va accepta sa se intalneasca cu Octavian Bot intr-o dezbatere televizata pentru ca nu este de acord sa fie calomniat in direct si din banii pe care ii cheltuieste el pe publicitatea electorala. "L-am sunat aseara pe Claudiu Pop sa-l invit la o confruntare electorala televizata. Eu pun la dispozitie 30 de minute din timpul meu liber si sper ca el sa faca la fel. Eu obisnuiesc sa-i sun pe oameni pentru ca asa mi se pare barbateste, nu sa le trimit invitatii prin conferinte de presa. Claudiu Pop a acceptat si urmeaza sa stabilim detaliile", a declarat Mircea Malan.