AGERPRES : Calin Popescu Tariceanu ii cere premierului sa se dedice mai mult problematicii economice

Fostul premier al Romaniei, liberalul Calin Popescu Tariceanu, apreciaza evolutia politica a actualului premier, Victor Ponta, dar crede ca seful Executivului ar trebui sa se consacre mai mult problemelor economice.
"Spre lauda lui, constat o evolutie si un progres remarcabile, a capatat o anumita siguranta de sine, necesara in exercitarea unei astfel de functii, are certe abilitati politice. Cred ca ar trebui sa se dedice mult mai mult problematicii economice, care tine de latura Executivului si sa incerce sa se desprinda de subiectele politice, care practic acapareaza de multe ori spatiul politic de dezbatere", a declarat joi, Tariceanu, intr-o conferinta de presa.
Senatorul liberal a subliniat ca premierul nu poate evita anumite subiecte, asa cum a fost cel legat de numirea procurorului, dar crede ca daca jumatate din timpul pe care politicienii, in general, il acorda diverselor "fleacuri politice" l-ar aloca analizei si propunerii unor solutii economice, ar fi mult mai bine."Acelasi lucru pot sa i-l recomand si premierului. Ştiu ca-si dedica foarte mult timp acestei activitati, cred ca unele decizii trebuie luate mult mai repede, adica nu pot fi amanate, sunt decizii care nu sunt convenabile, asa cum este cazul Oltchim", a detaliat liderul PNL.
Tariceanu a punctat faptul ca ceea ce se intampla la Oltchim este o situatie neplacuta, pentru ca responsabilitatea politica, economica si sociala nu te lasa sa iei cu lejeritate masuri care inseamna lasarea fara locuri de munca a oamenilor, a familiilor.
Fostul premier sustine ca amanarea unor decizii ferme legate de privatizarea Oltchim a condus la situatia de azi, in care actualul guvern trebuie sa plateasca pentru "oalele sparte anterior". "Eu apreciez ca peisajul economic este prost; sunt cateva semne bune, asa cum a spus premierul, au crescut exporturile; este imbucurator, dar atentie, UE, cu care Romania are 70% din schimburile comerciale, este totusi, si ea in criza:, a mentionat Tariceanu.