Premierul Calin Popescu-Tariceanu a profitat miercuri seara de aparitia sa la o emisiune televizata pentru a-si face publice nemultumirile fata de parteneriatul cu celelalte partide aflate la guvernare, dar si fata de unii critici din interiorul PNL.
„Responsabilitatea guvernarii trebuie asumata si exercitata de catre toate partidele Coalitiei, PNL avand senzatia ca este lasat sa poate povara activitatilor Executivului intr-o masura mai mare decat celelalte formatiuni“, a afirmat premierul. El s-a referit si la pozitiile unor membri PNL impotriva conducerii partidului, aratand ca este normal ca in interiorul unei formatiuni politice sa existe o diversitate de idei, dar ca politicienii care isi enunta ideile in cadrul unor emisiuni televizate, pentru a acumula capital politic propriu in detrimentul imaginii si credibilitatii partidului, trebuie sa suporte sanctiunile prevazute in statut.
Referindu-se la ultimele aprecieri ale deputatului Cristian Boureanu despre pozitia PNL in sondajele de opinie, Tariceanu a afirmat ca acesta are nevoie de credibilitate si capacitate de analiza pentru a face reprosuri conducerii partidului.
„Relatia dintre primul-ministru si presedinte face obiectul unor speculatii, in conditiile in care ambii isi exercita atributiile specifice reglementate de Constitutie si de legislatia in vigoare“, a afirmat Tariceanu, precizand ca intre Presedintie si Guvern nu exista un razboi. Seful Guvernului a spus ca seful statului este binevenit, ori de cate ori doreste, sa intervina intr-o problema care este de resortul presedintelui sau sa medieze un conflict social. El a precizat, in acest context, ca nu a fost deranjat de prezenta presedintelui Basescu la ultimele negocieri dintre Guvern si liderii sindicali din Educatie, aratand ca seful statului nu a propus angajamente suplimentare si ca l-a sunat imediat pentru a-l informa asupra continutului discutiilor. Pe de alta parte, liderul PNL a aratat ca o eventuala organizare a alegerilor anticipate in cursul anului viitor ar fi o initiativa total neproductiva, avand in vedere ca Romania trebuie sa asigure stabilitatea politica pe masura ce se apropie de momentul aderarii la UE.