Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a avertizat pe prefecti, la prima sa intalnire cu ei la Palatul Victoria, ca nu va tolera aparitia in teritoriu a unor noi a€žbaroni localia€œ, fapt sesizat in timpul fostei guvernari. a€žNu voi tolera sub nici o forma aparitia unor noi baroni locali sau a unor manifestari similare, dupa ce am indepartat o buna parte din baronii guvernarii PSDa€œ, le-a spus premierul prefectilor.
Tariceanu le-a mai cerut prefectilor sa-si completeze imediat declaratiile de avere. El i-a atentionat ca toti cei care nu-si vor prezenta public aceste documente vor fi sever sanctionati. Primul-ministru a spus ca s-a sesizat in legatura cu acest subiect in urma materialelor aparute in presa si ca i-a atentionat pe prefecti cu toata severitatea sa intre in legalitate.
Premierul si-a aratat nemultumirea si fata de modul in care a decurs deszapezirea. El a fost extrem de contrariat de aparitia unei noi notiuni pentru a descrie situatia din zonele afectate de zapada si viscol. a€žSunt curios cum este situatia in sudul tarii, unde efectele ninsorilor din ultimele zile se fac inca simtite. Termenul nou aparut a€“ suluri de zapada a€“ nu il cunosc; stiu de cand eram copil ca exista troiene, viscol, dar acum a aparut se pare o noua inventiea€œ, a spus Tariceanu.