Corina Dragotescu publica pe ImpactNews articolul "Basescu bate saua ca sa priceapa iapa", pe care il puteti citi in continuare.
'Traian Basescu i-a mai tras putin presul de sub picioare lui Emil Boc. Usor, usor, in jurul lui Emil Boc se strange latul tot mai tare. Cine a citit printre randurile mesajului prezidential, a gasit foarte multe lucruri care se leaga cu evenimentele din ultimele saptamani, de la remaniere incoace.
Mai intai, a fost povestea cu demisia lui Boc din grupul parlamentar, inainte de remaniere. Pana acum nu s-a mai pomenit ca oameni din cercul prezidential, cum este Udrea si Sulfina Barbu, sa-l ia la rost pe Boc si sa-i ceara demisia. Apoi a venit episodul Vladescu, in care fostul ministru de finante i-a reprosat premierului slaba capacitate de a intelege economia.
Ieri, Traian Basescu a intregit tabloul. Fraze de tipul "Avem nevoie de o continuitate a reformelor, indiferent ce guvern ar conduce tara" sau "Orice guvern ar veni in acest moment, ca rezultat al regulilor democratiei parlamentare, are nevoie de o majoritate care sa sprijine reformele structurale" nu cred ca-l incanta prea tare pe Emil Boc.
Dar cel mai important semnal a fost cel legat de buget. Basescu a anuntat ca, de la anul, bugetul va fi prezentat mai intai la Bruxelles. Si nu asa, oricum, ci din timp, adica inca din aprilie. Ce inseamna asta? In primul rand, inseamna ca e nevoie de un guvern priceput care sa aiba capacitate de previziune si profesionalism. Pana astazi, elaborarea bugetului a fost in Romania prilej de nesfarsite dispute politice si nimic mai mult. Bugetul a fost, de fiecare data, hacuit, iar deficitul calcat in picioare de doua ori pe an. In plus, bugetul a fost adoptat in fiecare an cu mare intarziere. Anul acesta, de exemplu, bugetul a fost discutat abia in luna februarie...
Basescu vine si anunta ca in aprilie 2011 trebuie sa inaintam Comisiei bugetul pe 2012! Mai mult, presedintele spune ca deficitul nu trebuie depasit sub nicio forma, pentru ca ni se taie banii. Este oare guvernul Boc pregatit pentru asa ceva? Probabil ca nu. De aceea toate semnalele date sunt spre o inlocuire a lui Boc inainte de Motiunea de cenzura a Opozitiei. Oare lui Emil Boc i-a spus cineva?'