Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri in plenul Senatului ca a renuntat la organizarea mitingului de protest de la Odorheiu Secuiesc. El a precizat ca a luat aceasta decizie in urma mai multor convorbiri pe care le-a avut cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Interne, Vasile Blaga, si cu directorul SRI, Radu Timofte, care i-au dat asigurari ferme ca, la 15 martie nu se va proclama autonomia asa-numitului ¥inut Secuiesc si ca situatia este sub control.
"Am luat decizia si pentru ca oamenii nostri sa nu incurce in vreun fel fortele de ordine", a mai spus liderul PRM. El i-a invitat pe romani sa ramana la casele lor. "Noi vom ramane de veghe si, la nevoie, vom interveni", a mai spus el.
Potrivit lui Vadim Tudor, formatiunea politica pe care o conduce este multumita ca "a trezit la realitate autoritatile statului".
Corneliu Vadim Tudor a criticat, pe de alta parte, faptul ca primul-ministru si-a spus punctul de vedere de-abia duminica in legatura cu acest subiect. El a avertizat ca "amenintarea maghiara exista si pandeste momentul potrivit sa se materializeze".
Senatorul PRM a sustinut ca, in timp ce parlamentarii UDMR vorbesc in Parlament dand lectii despre Europa, drepturile omului, despre modelul tirolez, subsidiaritate si cat de bine se inteleg oamenii simpli intre ei, "acolo, la baza, se petrec veritabile atrocitati, romanii sunt prigoniti si, daca nu se lasa asimilati, sunt alungati". (A.M.)