Consilierii locali au aprobat la sfarsitul saptamanii trecute bugetul Slatinei, acesta fiind estimat la 180 de milioane de lei, din care aproximativ 101 vor fi venituri proprii ale bugetului municipal. Din acesti bani, peste noua milioane de lei vor fi date pentru plata dobanzilor si comisioanelor anuale aferente imprumutului contractat de consiliul local in 2005, cat si pentru contractul de leasing incheiat pentru achizitionarea de mijloace de transport in comun.
Politia Comunitara si Serviciul Public pentru Situatii de Urgenta mai costa si ele aproape 2,5 milioane de lei, diversele structuri si directii din cadrul Primariei Slatina au alocat un buget de zece milioane de lei, iar pentru cultura, recreere si religie au fost repartizate peste sase milioane de lei.
Cele mai mari sume merg spre invatamant si dezvoltare publica, pentru salariile cadrelor didactice si bursele elevilor urmand sa se plateasca 66 de milioane de lei, iar pentru dezvoltarea publica, 52 de milioane de lei.
Desi veniturile proprii ale bugetului local sunt estimate la 101 milioane de lei, in acest an municipalitatea nu s-a mai lansat in inceperea unor investitii majore din fonduri proprii si pare sa se bazeze, pentru majoritatea proiectelor propuse, pe accesarea fondurilor structurale.

Reduceri de cheltuieli si personal cu 10%

Chibzuinta edililor in cheltuirea banilor ar putea fi de rau augur pentru angajatii din administratia locala. La aprobarea bugetului local, primarul Darius Valcov a precizat ca anul acesta se vor reduce cu aproximativ zece procente veniturile salariale ale angajatilor institutiei, dar si numarul salariatilor. Deocamdata, nu s-a anuntat care dintre angajati vor ramane fara locuri de munca si nici cine va avea salarii mai mici, dar este cert ca de la inceputul acestui an nu s-au mai dat o parte dintre sporuri. O posibila reducere de personal ar putea fi cea cauzata de anuntata externalizare a administrarii pietelor si bazarelor.