Lucrarile de reparatii strazi se vor concentra in aceasta perioada pe interventii la strazile pietruite din oras. Viceprimarul Florin Ghiorghita a declarat ca bugetul alocat pentru reparatii aproape ca a fost epuizat. "Lucram la pregatirea strazilor nemodernizate, ma refer la cele pietruite, pentru a intra in perioada de iarna fara gropi si fara denivelari, pentru ca oamenii sa poata circula in bune conditii", a declarat Ghiorghita.
Potrivit edilului, in aceasta saptamana vor fi plombate gropile de pe strazile asfaltate care pot pune in pericol siguranta traficului rutier. Vor fi facute lucrari de reprofilare si pietruire pe strazile Iuliu Maniu, Graniceri, Tunari. Tot in aceasta saptamana sunt programate lucrari de colectare prin tubulatura PVC a apelor de suprafata si pluviale pe strazile Graniceri, Tunari si Humulesti. Reprezentantii Directiei Edilitare a Primariei vor verifica modul in care a fost refacut terenul unde s-a intervenit pentru diferite lucrari la retelele de utilitati.

Investitii si in parcari

Municipalitatea botosaneana a cheltuit in acest an aproximativ sase milioane de lei pentru plombari asfaltice, covoare asfaltice, amenajare parcari, cai de acces si trotuare in ansambluri de locuinte. In acest an au fost amenajate 1.098 locuri de parcare, numarul acestora urmand sa ajunga la aproximativ 1.300 pana la finele anului. Cele mai multe locuri de parcare au fost realizate in Ansamblul Stejari si in zonele Parcul Tineretului, Savenilor, Grivita. Dintr-o situatie intocmita de Directia Edilitare din cadrul Primariei reiese ca pentru amenajarea de parcari, cai de acces si trotuare in ansambluri de locuinte s-au cheltuit 2,019 milioane lei. Datele oficiale mai arata ca pentru reparatii strazi prin punerea unor covoare asfaltice s-au cheltuit 2,553 milioane lei, in timp ce plombarile asfaltice au presupus un efort financiar de 259.394 de lei.