Duminica seara a circulat informatia potrivit careia presedintele Traian Basescu ar fi fost internat intr-unul din spitalele bucurestene. Surse de la varful PD-L au respins insa acest zvon si au precizat ca au discutat cu seful statului, personal, pe la 17:30.
Totusi, aceleasi surse au admis faptul ca, in urma cu o zi, adica sambata, Traian Basescu a fost la spital pentru o serie de analize.
Intrebat despre posibila internare a presedintelui, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, s-a limitat sa spuna ca nu comenteaza informatii aparute pe bloguri.
Presedintele Traian Basescu, insotit de Prima Doamna, Maria Basescu s-a aflat, duminica seara, la un restaurant din zona 1 mai a Capitalei, unde a cinat si a urmarit prima repriza meciul de fotbal CFR Cluj- Steaua Bucuresti, incheiata la egalitate, 1-1.
"Sunt mai sanatos ca toti patronii vostri si la minte, si la cap", s-a adresat presedintele jurnalistilor care il asteptau la iesirea din restaurant.

• De ce si-a controlat Presedintele tiroida, ficatul si colonul la Spitalul Militar?

Presedintele Traian Basescu s-a aflat sambata, timp de doua ore, la Spitalul Militar Central pentru un control la tiroida, au declarat, azi, pentru Mediafax, surse medicale. Alte surse sustin ca presedintele a efectuat, totodata, un control la ficat si la colon.
In septembrie 2007, presedintelui Basescu i-a fost extirpat lobul drept tiroidian, sub anestezie generala, interventia desfasurandu-se la Spitalul Militar Central fara incidente anestezico-chirurgicale.
Contactat de Mediafax, duminica seara, purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan nu confirmat informatiile aparute pe blogurile a doi jurnalisti conform carora presedintele se afla internat fie la Spitalul Militar Central, fie la Spitalul Victor Babes. Ulterior, contactat de Stirile PRO TV, Turcan a calificat aceste informatii drept "o intoxicare". Pe doua bloguri apartinand unor jurnalisti, www.sutu.ro si www.pesurse.ro, au aparut duminica informatii conform carora presedintele Traian Basescu se afla internat fie la Spitalul Militar Central, fie la Spitalul Victor Babes.
In ultima perioada, in unele publicatii au aparut informatii despre deteriorarea starii de sanatate a presedintelui Basescu.
Daca aceste stiri sunt "intoxicari", atunci de ce nu este publicat buletinul medical complet al starii de sanatate a presedintelui Romaniei? Cand se fac investigatii complexe, inclusiv RMN, inseamna ca sunt probleme. Deci, intrebarea ramane: Traian Basescu este bolnav sau sanatos ?