Presedintele interimar al PD, Emil Boc, va candida la functia de presedinte al partidului, dar inca nu stie daca va veni cu un program social-democrat sau cu unul popular.

Emil Boc, presedinte interimar al PD si primar al Clujului, este decis sa-si depuna candidatura pentru functia suprema din partid, la Conventia Nationala Extraordinara a democratilor, care se va desfasura la 25 iunie.
Boc a declarat ieri ca ar putea sa depuna o motiune pana la 6 iunie. “Deocamdata, este prematur sa spun daca va fi o motiune social-democrata sau una populara. Ma voi consulta cu grupul meu de sustinatori si voi vedea ce tip de motiune voi depune“, a spus Boc. El a precizat ca, in eventualitatea in care se va decide sa candideze si va castiga presedintia PD, va putea foarte bine sa conduca partidul si de la Cluj-Napoca, asa cum l-a condus si pana acum.
Emil Boc sustine ca in cadrul partidului competitia ramane deschisa pentru depunerea oricarei motiuni. Consiliul National de Coordonare al PD a decis la sfarsitul saptamanii trecute, cu doar un singur vot impotriva, eliminarea din Statutul partidului a obligativitatii prezentarii exclusiv de motiuni social-democrate de catre candidatii la sefia partidului. Cu toate ca exista posibilitatea ca presedintia PD sa fie castigata de un candidat cu un program popular, Emil Boc a precizat ca partidul sau va ramane, conform Statutului, un partid social-democrat modern, membru in Internationala Socialista, iar modificarea articolului 89 se refera exclusiv la motiunile candidatilor.