Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a transmis premierului Emil Boc, cu care s-a intalnit miercuri, sa nu "distruga guvernarea de dragul campaniei electorale".
Surse din PSD afirma ca Geoana a fost mandatat sa sustina Codul Educatiei in varianta propusa de Ecaterina Andronescu, contrar anuntului premierului, ce sustine asumarea raspunderii Guvernului pentru legile Miclea.
a tot zice toata lumea ca nu este altceva decat marioneta lui Traian Basescu, chiar premierul Emil Boc a intarit ieri aceste afirmatii. Boc a spus ca s-a hotarat sa nu mai faca figuratie.
"Eu nu mai stau in aceasta functie pentru a face figuratie si pentru a sustine amanarile si intarzierile". Premierul a declarat ca isi va asuma raspunderea pe un proiect de lege a Educatiei care sa respecte prevederile Pactului National pentru Educatie si programul de guvernare.
Deci de acum inainte, premierul munceste. De acum inainte o sa merite "salarul", platit din banii contribuabililor. Dar "salarul" pe care l-a luat pana acum? De ce l-a luat? De ce l-au platit romanii? Singur a spus-o. Pentru figuratie. Acum vrea sa devina actor principal. Chiar cu riscul de a strica intreaga piesa.