Presedintele PD, Emil Boc, sustine ca se bucura de increderea membrilor partidului si ca nu a primit semnale din teritoriu privind existenta unor nemultumiri dupa scoaterea democratilor de la guvernare. El a declarat ieri ca isi va duce pana la capat mandatul de presedinte al PD. "Nu am alte semnale din teritoriu", a declarat liderul democrat, refuzand sa comenteze afirmatiile pe care unii le fac, motivand ca acestea fac parte din libertatea de exprimare.
Boc a refirmat ca PD nu este deloc ingrijorat de faptul ca este in Opozitie, pentru ca nu a fost trimis in Opozitie de electorat, ci de PNL. "PD nu a plecat de la Putere pentru ca asa au vrut cetatenii, prin vot, ci pentru ca partenerii nostri ne-au tradat si au facut o alianta cu PSD, dusmanii politici din 2004. PD nu-si va trada electoratul", a subliniat liderul democrat.
Legat de eventualele de-zertari din partid, Boc s-a folosit de versuri din imnul partidului: "vantul bate, apa trece, pietrele raman". "Si asta cred ca spune totul", a declarat Boc. Potrivit acestuia, dupa "tradarea" PNL, pleaca de la guvernare doar ministrii si secretarii de stat ai PD, iar "pentru tot ce este sub acest nivel, functie publica, se aplica normele legale in vigoare".

PLD este un partener firesc

Boc a mai declarat ieri ca PLD poate fi considerat un partener firesc al PD, mai ales dupa colaborarea dintre cele doua partide la votul dat Guvernului restructurat al pre-mierului Calin Popescu-Tariceanu. "Partidul Liberal Democrat se califica ca si un partid care raspunde exigentelor de colaborare cu PD. Este un partener care poate si trebuie luat in considerare. PLD este un partener firesc al PD", a spus Boc.
De asemenea, liderul democrat considera ca nu este nevoie de o oficializare a ruperii protocolului cu PNL, deoarece desfiintarea Aliantei D.A. s-a produs din punct de vedere politic, urmand ca si juridic sa se inregistreze acest lucru. "Ruperea Aliantei este o chestiune de forma, si nu de drept. Ea s-a produs ca procedura politica.
Procedura administrativa este subsecventa pentru noi ca importanta. Juridic se va constata ca s-a incalcat protocolul si va fi desfiintata Alianta din vina PNL", a explicat Boc. El a precizat ca va dispare si numele "Alianta D.A.", acesta urmand sa fie destramat prin decizia instantei.