Liderul PDL- Emil Boc, desemnat pentru functia de premier, a declarat, luni, dupa o intalnire cu reprezentantii UDMR, ca democrat-liberalii lasa "o usa deschisa" pentru o viitoare colaborare cu Uniunea, avand in vedere apartanenta la aceeasi familie politica europeana.
Intrebat daca aceasta colaborare vizeaza functii de secretar de stat in viitorul guvern, Boc a raspuns: "Nu chiar" si a adaugat ca aceasta porneste de la Parteneriatul pentru Romania, astfel incat, incepand cu 22 decembrie, sa fie constituit un guvern stabil si performant.
Emil Boc a precizat, potrivit Mediafax, dupa intalnirea PD-L-UDMR care a avut loc la Palatul Parlamentului, ca era dator sa le explice liderilor Uniunii decizia luata de coalitia de guvernamant PDL-PSD in privinta UDMR.
Presedintele PD-L a sustinut ca apartenenta la PPE este premisa unei eventuale colaborari cu UDMR, astfel ca democrat-liberalii lasa deschisa "usa colaborarii" catre Uniune. "Lasam deschisa usa unei viitoare colaborari, chiar daca azi nu avem creionate elementele unei colaborari viitoare. Avem usa deschisa spre continuarea unor colaborari, avand in vedere apartenenta la aceeasi familie europeana", a spus Boc.
La randul sau, Marko Bela a subliniat ca UDMR ramane in opozitie. El a reiterat pozitia Uniunii potrivit careia nu poate fi conceputa si acceptata propunerea privind acordarea unor posturi de secretar de stat intr-un Guvern PDL-PSD.
Marko Bela a mai spus ca, desi este in opozitie, Uniunea poate avea un dialog cu PDL, partid de guvernamant. El a spus ca Uniunea, in calitate de formatiune de opozitie, poate sustine anumite proiecte reformatoare ale guvernului.
Presedintele PD-L Emil Boc a anuntat, sambata seara, dupa o noua runda de negocieri cu social-democratii, ca Parteneriatul pentru Romania va fi intre PD-L si PSD, care vor fi reprezentate in Guvern, iar UDMR va avea secretari de stat in viitorul Executiv.