Presedintele interimar al PD, Emil Boc, candidat unic pentru sefia partidului la Conventia din 25 iunie, si-a lansat in teritoriu, in mai multe orase, motiunea populara, “Romania prospera, Romania Democrata“.

Emil Boc a fost prezent la sfarsitul saptamanii trecute in Ramnicu Valcea, Arad si Cluj-Napoca, unde a explicat principiile motiunii in fata delegatilor mai multor filiale din tara. Motiunea este semnata de 35 de presedinti de organizatii, alaturi de semnatari existand si o lista de 70 de sustinatori, intre care se regasesc toti ministrii PD din Guvern, secretari de stat, deputati si senatori. Boc le-a explicat colegilor de partid din teritoriu ca noutatea absoluta a motiunii sale o reprezinta plasarea PD pe centrul scenei politice romanesti, precum si accentul pe asigurarea “mecanismelor de producere a prosperitatii“.
Vorbind despre motiunea de tip popular pe care o va prezenta la Conventia Nationala Extraordinara, Boc a precizat ca aceasta are la baza principiile libertatii, responsabilitatii, solidaritatii, dreptatii si subsidiaritatii. In afara acestor puncte doctrinare, ultima teza a motiunii, cea cu numarul 100, vizeaza angajamentul politic al partidului la alegerile prezidentiale viitoare. “La alegerile prezidentiale din 2009, Partidul Democrat va sustine candidatura domnului Traian Basescu la functia de Presedinte al Romaniei“.

Coprezentatorii Frunzaverde si Videanu

Alaturi de Emil Boc, printre cei care au prezentat motiunea populara a fost si initiatorul acesteia, Sorin Frunzaverde, precum si cel care va fi primul pe lista de sustinatori si viitor presedinte executiv al partidului, Adriean Videanu.
“Avem o motiune nu a unui conducator al partidului, ci a unei echipe de conducere. In acest fel, evitam riscul unei posibile neintelegeri a rolului jucat de fiecare din noi de catre organizatiile si membrii nostri din teritoriu,“ a sintetizat Adriean Videanu la Ramnicu Valcea.

Seculici, eligibil pentru vicepresedinte

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a apreciat ca “eligibila“ candidatura vicepremierului Gheorghe Seculici la o functie de vicepresedinte in cadrul partidului. Emil Boc a explicat ca “performantele obtinute la alegeri de PD Arad il indreptatesc pe vicepremierul Gheorghe Seculici sa candideze la o pozitie de vicepresedinte“. “Este eligibil pentru ca a lasat ceva in urma si este un om foarte dinamic“, a afirmat Boc.