Alegerile pentru Parlamentul European sunt, in acest moment, un motiv de isterie generalizata in randul partidelor politice. Nu mai departe de ieri, liderul PD Emil Boc a tinut sa reitereze declaratiile din ultimele saptamani din tabara democrata: "Apreciem fara echivoc ca nu exista nici-un fel de impediment pentru organizarea alegerilor europene la data stabilita". Mai mult, presedintele PD a precizat, in acelasi context: "Ii solicitam premierului sa tina cont de interesul Romaniei si nu de interesul PSD-ului. Lor le este frica de rezultatul scrutinului din mai 2007".

Provocarea PD nu a lasat fara raspuns partenerul de Alianta, deputatul liberal George Dragomir declarand: "Domnul Boc este un ecou. Repeta ce a solicitat (n.r. referitor la alegerile europene) premierul si presedintele. De fapt, presedintele s-a suprapus pe solicitarea premierului". "Premierul Calin Popescu Tariceanu nu da curs solicitarilor PSD, dar nu poate ignora partidele politice si ce au ele de zis, indiferent ca sunt in opozitie", a explicat George Dragomir, facand referire tot la afirmatiile liderului PD. Deputatul liberal a mai spus ca, in privinta alegerilor europarlamentare, data de desfasurare a acestora va fi, cu siguranta, 13 mai.
PNL Constanta, in sedinta de lucru pe tema alegerilor europene

"Acesta este si motivul pentru care azi (n.r. ieri) ne-am intalnit la sediul PNL Constanta cu oamenii din teritoriu. Nu ne este teama de alegeri, dar vrem sa le abordam cu maxima seriozitate", a afirmat George Dragomir. Liderul PNL Constanta a mai afirmat ca PNL este un partid activ, insa in asemenea situatii trebuie o si mai mare concentrare si efort din partea membrilor de partid. "Pana la urma, aceste alegeri europarlamentare sunt chiar mai importante decat niste alegeri locale", a apreciat liberalul George Dragomir. "Ba mai mult, referendumul solicitat de presedinte in legatura cu votul uninominal trebuie pus in acest moment pe locul doi. Sa ne concentram asupra europarlamentarelor si apoi revenim la celelalte obiective", a spus Dragomir.