Candidatul PD-L la fotoliul de primar al municipiului Constanta, senatorul Dorel Constantin Onaca, impreuna cu decanul baroului de avocati Ion Popescu au continuat dialogul cu cetatenii Constantei, deplasandu-se din nou in cartierul Poarta 6. Zeci de oameni s-au adunat ad-hoc pentru a le prezenta democrat-liberalilor grijile si problemele lor, reactia locuitorilor din aceasta zona fiind extrem de vehementa la adresa administratiei locale. "Am ajuns sa ne fie administrat orasul si judetul de niste puscariasi! Pana cand?", au exclamat oamenii. Senatorul Onaca i-a reprosat actualului primar "indolenta si incapacitatea", dand ca exemplu blocul neterminat de ani de zile din fata Pietei Rosii.
"Aici, in fata noastra, intre cele doua sedii ale celor doua partide politice care, conduc in cardasie mascata Constanta si Romania, PSD si PNL, aici, administratia Mazare isi desconspira in vazul tuturor intentiile pentru urmatorii 4 ani!", a declarat Onaca, referindu-se la sediile PSD si PNL din Poarta 6, care se afla in imediata apropiere unul fata de altul. "Priviti blocul din fata Pietei Rosii! Priviti acest monument al indolentei si incapacitatii actualei administratii locale! Scheletul din beton armat pe care il vedeti se afla in aceasta stare de atat de multi ani incat li s-a pierdut sirul! Mazare nu a fost in stare in 8 ani de zile sa-i monteze geamuri, sa-l tencuiasca si sa faca o bucurie unor familii de tineri, nu a construit macar un singur apartament in 8 ani si acum l-a apucat grija parinteasca, cu miros urat, electoral, fata de tinerii nostri, carora le promite marea cu sarea, ca le va face zeci de mii de apartamente! Ce spuneti, dragi concetateni ?", i-a intrebat senatorul Dorel Constantin Onaca pe cei prezenti la adunare. Candidatul PD-L la Primaria Constantei le-a prezentat apoi oamenilor adunati sa-i asculte proiectul sau referitor la construirea de "locuinte adevarate, nu fantasmagorice ca cele din momelile electorale ale lui Mazare". Onaca le-a explicat oamenilor ca exista posibilitatea ca toti constantenii, fara nici o discriminare, sa achizitioneze locuinte la jumatate din pretul actual, prin oferirea de terenuri gratuite societatilor de constructii, pe care acestea sa ridice viitoarele cartiere de locuinte.

Locuinte ieftine pentru toti constantenii, cu terenuri oferite gratis de primarie

Senatorul sustine ca primaria va intermedia facilitarea unor imprumuturi pe termen lung, de peste 30 de ani, catre beneficiari, de catre bancile care ofera aceste imprumuturi la o dobanda preferentiala, sub dobanda de referinta a Bancii Nationale. Garantia pe care cetatenii cu venituri mici nu o vor putea oferi va fi constituita de terenurile pe care locuintele vor fi construite. Continuand expunerea proiectelor din programul sau "Solidaritate pentru Constanta", Onaca a vorbit despre asigurarea unei protectii sociale reale in mod permanent si nu "numai de cateva ori pe an cum practica in prezent Mazare". Asigurarea transportului gratuit pentru toti pensionarii, fara restrictii orare, elevilor si studentilor, sprijinul pe care Primaria si Consiliul Judetean il vor acorda agentilor economici care vor investi in dezvoltarea infrastructurii municipiului si judetului, eliminarea in regim de urgenta a taxelor abuzive, toate au fost dezvoltate pe larg de catre cei doi lideri ai PD-L, senatorul Dorel Constantin Onaca si avocatul Ion Popescu. Interesant este faptul ca oamenii s-au dovedit foarte revoltati de episodul in care instanta a demonstrat si pedepsit coruptia unor functionari publici ai primariei. Incercand sa raspunda nemultumirilor exprimate, Onaca le-a cerut sa nu-si mai iroseasca votul ca in anii trecuti si sa voteze pe toate cele 4 buletine PD-L.