Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, afirma, in cadrul unui interviu, acordat ziarului "Gandul", ca PD-L ar putea sa-l nominalizeze pe Boc si nu pe Basescu candidat la prezidentiale. Intrebat daca PD-L este "incomodat" de faptul ca Traian Basescu nu s-a hotarat daca va candida sau nu, Blaga sustine ca democrat-liberalii au modificat programul politic al partidului, la cererea lui Traian Basescu, si ca noul program prevede ca partidul il va sustine pe liderul cel mai bine plasat in sondaje.
"Daca domul Traian Basescu va considera necesar - si eu mi-as dori sa candideze - la momentul pe care il va considera necesar, isi va depune candidatura. Este clar ca il vom sprijini. Daca nu va candida, sigur, vom merge pe cel mai bine plasat din partid. Si indiscutabil acesta este in acest moment domnul Boc", afirma Blaga.
In acelasi interviu, Vasile Blaga afirma: "Din pacate, suntem in fata alegerilor prezidentiale si se actioneaza extrem de politic pe orice intreprindere a presedintelui Basescu care, iata, doreste sa ramana presedinte si nu candidat - presedinte. El o sa devina presedinte - candidat cand o sa considere necesar si asta vad ca-l supara pe dl Geoana. Pe dl Antonescu nu mai are ce sa-l supere, ca a iesit din cursa inainte de a intra", mai afirma secretarul general al PDL.
Vasile Blaga mai sustine ca, la nivelul Guvernului, coalitia PDL-PSD, functioneaza "perfect": "Aceasta coalitie este gandita pe patru ani si cred ca asa se va si intampla. Nu este casatorie din dragoste, este numai din interes, iar viata a aratat ca multe casatorii din interes rezista mai mult decat cele din dragoste. Eu cred ca aceasta coalitie va rezista", explica Blaga.