Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, secretar general al PD, a afirmat miercuri seara ca inlocuirea din functie a premierului Tariceanu nu ar fi o dovada de instabilitate politica. El s-a referit la declaratia primului-ministru, potrivit careia "nu schimbi caii cand treci raul". "Totdeauna in spatele nostru trebuie sa fie alti oameni care oricand trebuie sa poata sa ne ia locul, pentru ca nu neaparat caii care se schimba trebuie si impuscati. Uneori, calul a tras caruta si a obosit. ßi atunci este trimis la odihna", a spus Vasile Blaga la o emisiune televizata.
El a explicat ca PD sprijina Guvernul Tariceanu si ca nu se refera strict la Calin Popescu-Tariceanu, ci este vorba de cum este tratata problema la nivelul intregului Executiv.
Blaga a afirmat ca schimbarea premierului "nu inseamna instabilitate politica", cum nu inseamna instabilitate politica nici daca un ministru isi restructureaza propriul minister, urmand sa obtina performante mai bune.
Intrebat daca presedintele Basescu si premierul Tariceanu se mai pot reconcilia, ministrul a apreciat ca sunt sanse mici, dar in politica nu trebuie spus niciodata nu, aratand ca aceasta problema tine exclusiv de cei doi. (C. Anghelache)