Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut Guvernului sa monitorizeze strict activitatea prefectilor si functionarilor publici pe perioada campaniei pentru demiterea presedintelui Basescu, iar in cazul in care exista dovezi de excedere a legii, acestia sa fie revocati.
"Este momentul sa ne exprimam ingrijorarea fata de ordinul de lupta dat de conducerea PD catre functionarii publici in frunte cu prefectii de extractie PD", a precizat Antonescu. "Circulara, misiva, ordinul de lupta adresat functionarilor publici fosti PD-isti arata ca acesti oameni nu au nicio limita in a servi interesele partidului, care depinde de carmaciul lor, Traian Basescu", a spus Antonescu.
De asemenea, intr-o declaratie recenta, premierul Tariceanu a apreciat ca respectiva circulara semnata de liderul democrat Emil Boc demonstreaza ca PD isi propune sa castige referendumul cu orice pret, folosind toate mijloacele legale sau nelegale. "Am vazut circulara si cred ca si aceasta chestiune face parte dintr-un plan mai amplu. Ieri am vazut PD care dadea semnale cu privire la ingrijorarea cu privire la fraude la referedum si cu privire la o numaratoare paralela. Nu am nimic impotriva, cred ca de fapt ceea ce isi propun este sa castige cu orice pret la acest referendum, folosind toate mijloacele, atat cele legale cat si cele nelegale", a aratat Tariceanu. Premierul a tinut sa precizeze ca indicatiile de acest gen care se dau prefectilor si subprefectilor sunt in afara legii.

PSD vine cu poze doveditoare

Si social-democratii acuza PD si PLD ca folosesc functionari publici si institutii descentralizate in campania electorala, prezentand in acest sens un set de poze din judetul Ialomita. Liderii PSD afirma ca indicatiile clare de la centru pentru "mobilizarea... prefectilor si subprefectilor" pentru a se asigura numarul de reprezentanti ai PD arata clar ca Emil Boc si sustinatorii presedintelui suspendat nu stau degeaba si, mai mult, incalca legile in vigoare.
Social-democratii arata ca, in conditiile in care legea ii obliga pe prefecti si subprefecti sa fie apolitici, in calitatea lor de inalti functionari publici si sa nu se implice in actiuni electorale, in mai multe judete ale tarii acestia continua sa-si faca datoria fata de partidul din care au provenit. PSD a prezentat si exemple de astfel de cazuri, nominalizandu-i pe prefectul judetului Brasov, Aurelian Leonard Dan, prefectul judetului Mehedinti, Marius Balu si prefectul de Cluj, Alin Tise, "deloc intamplator finul liderului PD, Emil Boc", care nu numai ca sunt implicati in campanii pro-Basescu, dar chiar participa la organizarea mitingurilor pro-Basescu. In cazul prefectului de Ialomita, Cazacu Marinica, PSD prezinta si fotografii care dovedesc ca acesta, impreuna cu angajatii Prefecturii, se implica in campania PD-PLD.