Presedintele PNG-CD, Gigi Becali, s-a dezlantuit, la Galati, la conferinta de presa sustinuta ieri la sediul partidului. Dupa ce si-a exprimat bucuria ca in orasul de la Dunare are o organizatie bine inchegata, declaratiile lui Becali, recunoscute pentru valurile de hohote de care sint precedate, au inceput sa curga. "M-as mindri daca in intreaga tara as avea organizatii ca la Galati", a spus Becali.

Primele referiri au venit la adresa lui Ioan Talpes, cel care in urma cu o saptamina a avut cuvinte de lauda fata de finantatorul Stelei. "Eu cu Talpes sint in relatii bune. Il respect, dar i-am spus in felul urmator: pentru ce un alt partid? Exista un partid crestin-democrat. Nu stiu ce are dumnealui in cap. Eu fac altfel de politica. I-am spus: va respect si tin la dumneavoastra, dar partidul asta (partidul lansat de curind de Ioan Talpes - n.r.) imi suna ca un fel de Partidul Comunist Crestin", a spus Gigi Becali.

Armasarul

In ceea ce priveste apropiatele alegeri pentru Parlamentul European, presedintele PNG-CD a precizat ca va candida cu siguranta. "Eu sint armasarul care trage caruta", a replicat Becali. De altfel, pe plan local asteptarile fata de noua conducere a PNG-CD sint destul de mari tinind cont de faptul ca dupa localele din 2004 partidul a avut un singur primar in judet. "Trebuie sa astept eu? O sa vedeti dumneavoastra. Astept nu 13%, ci 31%. E mai greu la locale. Noi incercam sa mai adunam putinii oameni care sint de calitate", a mai spus Gigi Becali.

Idei satanice

Daca tot veni vorba despre politica pe plan local, Becali a amintit si episodul eliminarii din conducerea galateana a PNG a lui Vasile Capris. "Am auzit ca dumnealui facea ceva cu tratamente naturiste, cu vindecari, cu lungiri de penis. Pai noi sintem un partid crestin democrat. Cum sa faci lungiri de penis? Pai Dumnezeu ne-a lasat asa cum sintem, cu aia mai mica, mai mare! E nebun, domnule! Asta are idei satanice! Da-ti-l afara pe nebunu' asta!", a povestit Gigi Becali.

Chiar daca unii oameni politici nu recunosc, Becali devine o amenintare reala, iar alegerile pentru Parlamentul European vor reprezenta punctul in care politica isi va reamenaja pozitia.