Reactiile la ultima sedinta a Consiliului Judetului nu au incetat sa apara, declaratiile taioase fiind scoase la orizont si de parlamentari. Liberalul Emil Strunga a facut o analogie intre ceea ce s-a intimplat in sedinta CJ si povestea lui Ion Creanga, a€žUrsul pacalit de vulpe". a€žMiza acestei sedinte are si un substrat politic, si anume rezolvarea unor probleme interne ale A'monstruoasei coalitiiA' PSD-PC, care functioneaza la Galati, atit in CJ, cit si in Consiliul Municipal. Si anume, in schimbul numirii dl. Otrocol la societatea de Drumuri si Poduri, s-a obtinut mentinerea in functia de director la Apa Canal a dl. Stefan, precum si acoperirea unor datorii imense ale acestei societati, de aproximativ 120 de miliarde de lei vechi. Asa ca, in opinia noastra, PSD e in postura ursului pacalit de vulpe din povestea lui Creanga, dl. Durbaca reusind sa-l pacaleasca cu foarte multa usurinta pe spinarea contribuabililor galateni", a precizat deputatul liberal Emil Strunga.

S-au incurcat personajele

Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, deputatul Dan Nica, sustine ca este posibil ca liberalul Emil Strunga sa fi uitat de faptul ca la nivel national PC este in alianta cu PNL. a€žIn primul rind PC este in alianta cu PNL la nivel national, la guvernare. Asa ca nu stiu cine e ursul si cine e vulpea. Domnul Strunga stie acest lucru si stie bine despre coalitia de guvernare. La nivelul judetului Galati noi avem actiuni comune cu PC pentru a asigura stabilitatea si functionarea institutiilor judetului si a localitatilor din judetul Galati in beneficiul cetatenilor", a precizat liderul social-democratilor galateni, deputatul Dan Nica.

In alta ordine de idei, Dan Nica a tinut sa atace inclusiv Guvernul condus de liberalul Calin Popescu Tariceanu: a€žAm vazut ca premierul Tariceanu a declarat ca va sprijini proiectele municipiului Cluj-Napoca. M-as bucura ca Guvernul sa sprijine si proiectele municipiului Galati, pentru ca, atunci cind a fost vorba despre spitalul regional, Galatiul a fost scos de pe harta, cind a fost vorba despre proiecte mari de infrastructura Galatiul a fost scos de pe harta, iar cind a fost vorba de investitii in locuinte, la fel, Galatiul a fost scos de pe harta", a mai spus Dan Nica.

Dincolo de discutiile si declaratiile politice, situatia SC Drumuri si Poduri este departe de a se rezolva, decizia luata in ultima sedinta a CJ fiind contestata de consilierii democrati.