Birourile permanente au decis sa convoace pentru astazi sedinta Camerelor reunite ale Legislativului. Astfel, presedintele Traian Basescu se va adresa astazi, la ora 17.00, Parlamentului cu un mesaj pe probleme actuale legate de politica interna.
Deputatul Ioan Munteanu, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, a precizat ca tema mesajului ce urmeaza sa fie transmis de presedinte Parlamentului este "politica interna a Romaniei".
Munteanu a spus ca, potrivit Constitutiei, daca mesajul presedintelui este pe o tema de importanta care este nominalizata in legea fundamentala, precum cea de politica interna, nu se fac dezbateri in Parlament. "In aceasta situatie, nu putem avea dezbateri in Parlamenent, urmand ca in urma transmiterii mesajului, ulterior, Parlamentul sa ia o decizie daca este necesara o noua sedinta comuna, pentru a face dezbateri pe tema la care se va referi presedintele Traian Basescu", a spus Munteanu. Intrebat daca parlamentarii vor putea sa-i raspunda presedintelui, dupa mesaj, Munteanu a raspuns: "Nu se poate, doar daca vor sa vorbeasca singuri", si a precizat ca niciun membru al Birourilor permanente reunite nu s-a opus deciziei ca dezbaterile sa nu aiba loc, in conditiile temei anuntate de seful statului. El a aratat ca informarea catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentulu s-a facut "probabil telefonic, si nu in scris".

Prea larga

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat ieri ca tema "politica interna" aleasa de presedinte pentru mesajul pe care il va adresa Parlamentului "ii permite sa se joace de o parte si de alta a ordinii constitutionale". "Tema discursului presedintelui este suficient de larga in asa fel incat sa incapa tot felul de afirmatii politice. E cuprinzatoare si ii permite sa se joace in stilul caracteristic de o parte si de alta a ordinii constitutionale", a declarat senatorul PNL. "Nu vreau sa cred ca presedintele va veni in fata Parlamentului si va declansa un atac la adresa institutiilor statului si a clasei politice, pentru ca acest timp de comportament nu il are decat la televizor", a mai spus vicepresedintele liberal.