Purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu, Valeriu Turcan, a anuntat, miercuri, ca afirmatiile lui Claudiu Saftoiu privind interceptarile ilegale ale telefoanelor sunt "iresponsabile", si ca seful statului considera ca Parchetul General ar trebui sa se autosesizeze, daca nu, o va face el. "Administratia prezidentiala ii solicita din nou domnului Claudiu Saftoiu sa probeze afirmatiile facute ieri. Afirmatiile domnului Saftoiu sunt iresponsabile si neadevarate iar presedintele va urma calea legala", a spus Valeriu Turcan.
El a mentionat ca, "daca exista persoane care spun ca au primit informatii privind viata privata sau politica a unor cetateni romani, pozitia presedintelui este urmatoarea: respectivele persoane se face vinovate de tainuirea unor astfel de presupuse derapaje".
Potrivit lui Turcan presedintele nici nu a cerut si nici nu a primit din initiativa Serviciilor astfel de informatii.
Turcan a reamintit de asemenea gestul presedintelui de "a ceda" Opozitiei functiile de directori ai serviciilor de informatii. "Presedintele considera ca in cazul unor afirmatii de o asemenea gravitate ar fi normala si autosesizarea Parchetului General", a spus Turcan.
Intrebat daca Basescu asteapta autosesizarea Parchetului General, Turcan a spus ca "exista o initiativa din partea fostului presedinte Emil Constantinescu pe care presedintele o considera necesara si utila si presedintele incurajeaza Parlamentul sa clarifice aceasta chestiune". "Dar crede, in acelasi timp, ca avand in vedere gravitatea informatiilor ar trebui sa se autosesizeze si Parchetul General. Daca nu, domnia sa va sesiza Parchetul General", a conchis Turcan.