LIBERTATEA : ASTA E BETON! Basescu STA PE TRON IMAGINAR! Declaratia pentru care i-ar trebui coroana, regat, supusi...

E clar ca vara asta, politicienii nu au somn si nu prea ne lasa nici pe noi sa dormim. Presedintele suspendat iese iar cu o serie de declaratii pe cat de categorice, pe atat de suprinzatoare.
Dupa ce a facut iar apel la responsabilitate si a acuzat iar USL de abuzuri in privinta actualizarii listelor electorale, Traian Basescu a fost intrebat daca va demisiona din functia de presedinte al Romaniei.
Replica lui Basescu a fost de-a dreptul imperiala: "Un presedinte nu abdica niciodata".
"Ar fi cea mai mare lasitate sa demisionez. Un presedinte nu abdica niciodata. Demisia mea ar fi atingerea obiectivelor celor care au dat lovitura de stat. Daca Curtea Constitutionala va decide ca trebuie sa plec, atunci imi iau bocceluta si am plecat. Altfel, ar fi ridicol ca eu insumi sa duc la finalizarea cu succes a loviturii de stat. Plus ca nu am cum sa demisionez eu, ca presedinte suspendat, dintr-o functie pe care n-o am", a declarat Traian Basescu.
In sensul cel mai simplu si propriu, abdicarea e renuntarea la tron a unui monarh. Desigur, verbul a capatat si un inteles largit, si anume acela de a renunta la ceva, de a ceda in fata greutatilor. Insa, cand e vorba despre gesturi oficiale, doar regii abdica. A, si imparatii! In republici, se vorbeste despre banale demisii.