In ultima zi de campanie, liderul PSD, Mircea Geoana, l-a atacat din nou pe presedintele suspendat, sustinand ca in spatele promisiunilor de reconciliere lansate de acesta ar fi de fapt un plan de escaladare a fortei care vizeaza institutia Parlamentului. Geoana a aratat ca detine informatii ca in zilele ulterioare referendumului vor fi organizate mitinguri spontane impotriva Parlamentului.
"Planul adevarat al lui Traian Basescu si al PD este sa intram intr-o spirala a violentei dupa 19 mai, nu are niciun fel de intentie sa se aseze la masa dialogului. Se pregateste o escaladare a violentei dupa referendum", a declarat Mircea Geoana, sustinand ca, in seara votului, ar urma sa fie organizate "asa-zise" mitinguri spontane, iar luni un alt mare miting impotriva Parlamentului si a celor care au sustinut demiterea lui Traian Basescu. De altfel, conform acuzatiilor liderului PSD, democratii au pus la punct un plan de intoxicare a opiniei publice, din care ar face parte si publicarea unor sondaje de opinie nerealiste, cu privire la intentiile de vot la referendumul din 19 mai. Geoana a calificat drept "aiuritoare" cifrele acreditate de unele sondaje aparute in presa, afirmand ca acestea sunt "complet diferite fata de realitatea de pe teren". "Scorul real este mult mai strans. Acest meci se joaca si, de fapt, Traian Basescu incearca sa planteze motive pentru refuzarea rezultatelor votului din 19 mai", a declarat el. In acelasi context, Geoana a calificat drept "o imensa minciuna" sondajul potrivit caruia doar 65% dintre simpatizantii PSD ar vota in favoarea demiterii presedintelui suspendat, mentionand ca, din informatiile pe care le detine, 92% din electoratul partidului va vota in favoarea demiterii.

Basescu pierde

Totodata, Geoana a apreciat ca intentiile reale de vot la referendum ar reflecta un scor mult mai strans, diferenta dintre cei care ar vota in favoarea demiterii si cei care s-ar opune scazand in fiecare saptamana a campaniei.
"Din informatiile si masuratorile noastre (ale PSD - n.r.), in acest moment sunt 50 si ceva la 40 si ceva (impotriva demiterii presedintelui - n.r.), iar fiecare zi care trece este in favoarea demiterii presedintelui", a sustinut Geoana. Aprecierile liderului PSD s-au extins si asupra resurselor financiare ale campaniei lui Basescu, Geoana estimand o suma cheltuita in scop electoral de circa 13, pana la 20 de milioane de euro, atentionand ca PSD va veghea la Curtea de Conturi.