Liderul PD, Traian Basescu, omul in care membrii Aliantei D.A. isi pun toate sperantele, a inceput sa fie atacat chiar de catre unii dintre fostii apropiati ai candidatului PNL-PD la Presedintie. Intr-o emisiune televizata, fostul premier Radu Vasile si-a amintit de perioada dificila in care a guvernat, afirmand ca liderul democrat s-a aflat la orginea tuturor crizelor care au dus la schimbari succesive ale guvernelor CDR.
Declaratia fostului premier CDR este cu atat mai surprinzatoare, cu cat Radu Vasile a fost unul dintre apropiatii lui Traian Basescu, mai ales dupa 2000, cand s-a inscris in PD pe ultima suta de metri reusind sa intre in Parlament.
Petre Roman, prezent la emisiune in calitatea sa de fost premier, nu a dezmintit cele spuse de Radu Vasile, desi la vremea respectiva conducea PD si stia prea bine ce facea in Guvern principalul ministru al partidului. Declaratia lui Radu Vasile se adauga la cele facute de Petre Roman.
In octombrie, Roman a dezvaluit pentru prima data ca detronarea sa, in mai 2001, de la conducerea PD nu a fost rezultatul unui act democratic, in interiorul partidului, ci un complot in urma caruia Traian Basescu i-a luat locul.
Din declaratiile acestor oameni politici, care au vazut de aproape modul de actiune al lui Basescu, reiese ca liderul PD se pricepe de minune sa manipuleze si sa traga sforile pentru a-si impune vointa cu orice pret, chiar cu pretul pierderii unor oameni din partid care au avut incredere in el si care l-au urmat pana in momentul in care si-au dat seama cu cine merg la lupta.