Blogul Roxanei Iordache : BASESCU NU SE POATE ABTINE. SOVA ZICE: SUSPENDARE

Basescu s-a dat doct o jumatate de ora la Cotroceni, patronand pe toata lumea. Adica, el e deasupra tuturor ca nivel de cunostinte si intelegere, in plus, a facut legea europeana, asa incat va tine lectii pe tema ei, pentru ca premierul, parlamentarii, profesorii care apar la televizor si jurnalistii sa nu se faca de ras. Sa puna mana pe carte si le da el meditatii tuturor. Incepand de maine, cand va face conferinta de presa mai spre dupa-amiaza, ca sa aiba timp jurnalistii cat de cat sa se uite pe textul Tratatului postat pe site-ul Presedintiei, plus anexele, deci, sa nu vina chiar la alfabetizare.
Da, nu se poate abtine. A muscat-o, l-a iritat declaratia Parlamentului. Oricat si-a propus sa nu-si provoace suspendarea, tentatia de a plusa la marea cacealma tine la el de adictie. Nu se poate abtine, e dependent.
OK, deci a facut misto de titlul de doctor in Drept al lui Ponta si n-a ratat ocazia sa se ia si de Adrian Nastase, care l-a facut. Pe Ponta. Doctor. S-a luat si de Sova, pe care l-a enervat.
Pacat pentru el ca n-a avut cum sa se ia si de Tariceanu si asta nu de alta, dar ar fi facut trimitere implicita la zilele in care mergeau impreuna la Consiliile Europene de toate anotimpurile.
Asa, deci, el a mizat, totodata, pe faptul ca va impresiona prostimea, care va zice: mama, ce destept e asta! Fiindca nu se intelege nimic din ce spune.
Partea proasta pentru Basescu e ca prostimea s-a cam desteptat. Si vorba lui: fereasca Dumnezeu de mai rau!
Pana una alta, din toata poliloghia, a driblat articolele constitutionale care il infirma in pretentiile de reprezentare pe care si le aroga inadecvat. Si el nici nu e Vali Stan ca sa faca one man show, desi se vede foarte ca l-a plagiat. Fara talent, insa: si n-a avut nici muzica de fond, nici pe Mihaela sa-i sopteasca in casca si nici leit-motivul cu imbecilitatea care este.
Nu doar ca n-a priceput cum se plateste aroganta, ci vrea sa demonstreze ca el e calare pe situatie, desi situatia e la pamant.
Bun, deci, pe langa articolul care spune ca presedintele semneaza tratate NEGOCIATE DE GUVERN si pe langa articolul care spune ca Guvernul asigura politica interna si externa, presedintelul a omis, fir-ar sa fie! Sa explice taman de ce din 27 plus una tari participante la Consiliul European, 25 sunt reprezentate de premieri, iar celelalte trei, de presedinti, una, fiindca nu are functia de prim-ministru si una, Franta, pentru caracterul semi-prezidential al republicii, conform caruia presedintele este seful sefului Executivului.
Oricum, s-ar putea ca planul lui Basescu de temporizare sau armistitiu pana la alegerile generale sa nu prea mai tina. Din cauza ca liderii USL au apasat exact pe butoanele care declanseaza in nefericitul de la Cotroceni reactii sinucigase.
Ce ungurenii mei vrea Basescu? Dan Sova a pronuntat cuvantul: suspendare.
P.S. N-are absolut nici o importanta ce spune Curtea Constitutionala. Ca sa aiba cat de cat, trebuie mai intai ca antepronuntatorul politruc Zegrean sa-si dea demisia. Si oricum, avizul e doar consultativ.
Caldura mare, jos Basescu!